Na EEF 2017. će se potpisati više od 30 investicijskih projekata

Na EEF 2017. će se potpisati više od 30 investicijskih projekata

Ekonomski forum EEF 2017. će se održati 6. i 7. septembra u Vladivostoku u Rusiji. Cilj ovog događaja je da se potpiše više od 30 investicijskih projekata vrijednih 20 milijardi dolara.

Dvodnevnom događaju prisustvovat će i ruski predsjednik Vladimir Putin, koji će sudjelovati zasjedanju na temu “Ruski Daleki istok: Stvaranje nove stvarnosti”.

Važno je istaći da će forumu prisustvovati kompanije iz Japana, Južne Koreje, Kine, Indije, Vijetnama i brojnih drugih zemalja.

“Istočni ekonomski forum je visoka profilna godišnja platforma za prikazivanje rezultata ekonomskog razvoja ruskog Dalekog istoka. Višeslojni forum za raspravu doprinosi širenju međunarodne saradnje u azijsko-pacifičkom kontekstu “, rekao je savjetnik ruskog predsjednika Anton Kobyakov, prenosi rt.com.

Najavljeni su razgovori o daljnjem razvoju projekta Put svile kao i novim pogodnostima koje Vladimir Putin nudi kako svojim građanima tako i strancima koji žele da ulažu u Rusiju.

Također, projekat u agroindustrijskoj zoni će se sprovoditi u tri faze do 2024. godine.

Sudionici foruma, uključujući čelnike glavnih ruskih kompanija, razgovarat će o investicijskom potencijalu regije i izgledima za stvaranje “pametnog” energetskog čvorišta na ruskom Dalekom istoku za zemlje Azije i Pacifika.

Cijeli koncept foruma moguće je pogledati OVDJE.

 

O autoru

Novinar portala Poslovnisvijet.ba

Srodni članci