I ove godine bh. kompanije postižu odlične rezultate na sajmu namještaja u Kelnu

I ove godine bh. kompanije postižu odlične rezultate na sajmu namještaja u Kelnu

Već prvih dana sajma „imm 2018“ u Kelnu bosanskohercegovačke kompanije ponovo postižu odlične rezultate. Kao i prethodnih godina, bh. namještaj je svrstan u red renomiranih o čemu svjedoči i najveća posjećenost bh. štanda, izvijestila je VTK BiH. 

Do sada je ostvareno više od 200 kontakata iz više četrdeset zemalja, te je dostavljen značajan broj zahtjeva za ponudu. Na bh. štandu su boravili predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH Ahmet Egrlić i zamjenik generalnog sekretara Nihad Bajramović, a štand je posjetio i generalni konzul BiH u Frankfurtu Lučijano Kaluća.

Održan je sastanak sa menadžmentom Koelnmesse tokom kojeg je najavljeno da VTK BiH planira i u 2019. godini zakupiti prostor za štand, te organizovati zajednički nastup bh. privrednika. Riječ je o najutjecajnijem sajmu namještaja u svijetu na kojem se tradicionalno određuju trendovi za narednu godinu. Među 1272 izlagača iz 50 zemalja svijeta među kojima je i 15 iz BiH od kojih je 8 na zajedničkom štandu Bosne i Hercegovine u organizaciji VTK BiH, dok njih 7 izlaže samostalno.

O autoru

Srodni članci