Delta preuzela tržni centar u Varni za 120 miliona eura

Delta preuzela tržni centar u Varni za 120 miliona eura

Predstavnici beogradske kompanije Delta Real Estate u sastavu Delta holdinga sa bugarskom kompanijom AP Investment potpisali su u utorak ugovor u vrijednosti od 120 miliona eura o akviziciji tržnog centra u Varni.

Tržni centar čija će se gradnja finalizovati u partnerstvu sa bugarskom kompanijom zvaće se Delta planet. Prostire se na 110.000 kvadrata, ima tri sprata i tri nivoa pod zemljom za parkiranje, 12 bioskopskih sala i 160 lokala različite namjene.

“Delta Real Estate nastavlja strateško širenje u oblasti nekretnina. Otvaramo još jedno gradilište u EU, u Bugarskoj”, rekla je generalna direktorka te kompanije Zorana Ždrale Burlić.

Ona je dodala da će tržni centar biti snabdjeven i robnim markama koje će prvi put naći u Bugarskoj. Jedan od čelnika AP Investmenta Peter Dudolenski rekao je da je “siguran da će projekat sa Deltom biti odličan”.
“Zainteresovani su svi veliki igrači, predstoji nam mnogo posla”, rekao je Dudolenski. Najavljeno je da će Delta u saradnji sa AP investentom završne radove na tržnom centru privesti kraju maja sljedeće godine kada će biti i otvoren, izvijestila je Agencija Beta.

Viši potpredsednik Delta holdinga Marija Desivojević Cvetković rekla je da će Delta u Nišu početi da gradi tržni centar u februaru naredne godine a za tri projekta u Beogradu, među kojima je i tržni centar na Autokomandi, “uskoro očekuju dozvole”.

“Delta je spremna da uloži 600 miliona eura u kratkom roku”, rekla je ona. Delta je 2016. godine prodala tržne centre u Beogradu i Podgorici, a u junu ove godine kompanija je počela izgradnju šoping mola u Banja Luci.

Agencije/L.Đ

O autoru

Srodni članci