„Dani poduzetništva žena” 24. aprila 2018.

„Dani poduzetništva žena” 24. aprila 2018.

„Dani poduzetništva žena”, koje organizuje Udruženje poslovnih žena u BiH, svake godine okupe oko 200 poduzetnica iz BiH i regiona, menadžerice, direktorice ali i donosioce odluka sa svih nivoa od lokalne zajednice do državnog nivoa kao i vladinog i nevladinog sektora, predstavnika EU i drugih međunarodnih diplomatskih i nevladinih predstavništava.  

Pored toga, bit će upriličeni i B2B sastanci kojima će priliku imati prisustvovati svi učesnici/e koji dolaze iz cijele BiH, ali i regiona, Turske, Austrije… što i ovogodišnje „Dane poduzetništva žena” čini najvećim poslovnim forumom poslije Sarajevo Biznis Foruma.

Kako je to bilo i prethodnih i ove godine Udruženje poslovnih žena u BiH je pozvalo vrhunske stručnjake i najviše predstavnike bh. vlada i stranih delegacija koji na ovaj ili onaj način donose odluke i barataju činjenicama koje su od važnosti za poduzetništvo, posebno za poduzetništvo žena. 

Tako će učesnice i učesnici Dana ženskog poduzetništva ovaj put imati priliku da u okviru panela posvećenom podršci lokalne zajednice ženskom poduzetništvu razgovaraju i sa Lars-Gunnar Wigemarkom, specijalnim predstavnikom EU u BiH, te saznaju i razgovaraju o napretku naše zemlje u ovoj oblasti te onome što EU čini kako bi se dostigli njeni standardi. 

Pored Wigemarka, svoja iskustva će podijeliti i drugi na ovom veoma važnom panelu za razvoj privrede u našoj zemlji – Ana Šebek iz Asocijacije poslovnih žena Crne Gore, Huriye Serter, predsjednica Udruženja poslovnih žena IZIKAD Izmir iz Turske, te Nadina Gradaščević, potpredsjednica udruženja “Business Women of Bosnia and Herzegovina” iz Austrije.

Razmjena iskustva, razgovori o važnim segmentima poduzetništva te uspostava saradnje osnovni su ciljevi „Dana poduzetništva žena”.

„Dani poduzetništva žena 2018” se održavaju pod pokroviteljstvom predsjedavajuće Doma naroda Parlamenta FBiH. 
Agencije/A.Š.

O autoru

Srodni članci