Bh. fabrika radi 50.000 košulja za italijanske karabinjere

Bh. fabrika radi 50.000 košulja za italijanske karabinjere

Na sajmu odjeće u Minhenu “Munich Apparel Source”, koji povezuje najznačajnije europske brendove i maloprodajne lance iz tekstilne industrije predstavilo se više od 200 izlagača, a među njima i osam bh. firmi.

Među izlagačima je bila maglajska Modna industrija “Bontex”, piše Maglaj.net.

U “Bontexu” su zadovoljni efektima sajma u Minhenu.

Cijela kolekcija muških košulja različitih modela, koju je osmislio modni tim ove firme po svim zahtjevima savremenog tržišta, izazvala je veliko interesovanje, a najviše su se interesovali kupci iz Njemačke.

“Velika je čast bila predstavljati tekstilnu industruju Bosne i Hercegovine na jednom ovakvom sajmu. Pružila nam se mogućnost da predstavimo i vlastitu modnu marku ‘Pierre Collar’ i najavimo njen plasman na evropsko tržište”, rekao je vlasnik “Bontexa” Senajid Husić koji u ovom trenutku zapošljava oko 250 radnika.

Izvoz u Italiju

“Bontex” je nakon 13 godina prerastao dugogodišnjeg švicarskog partnera firmu “Weder Meier”, a pojavile su se i dvije nove firme partneri “Metzler“ i “Husler” za koje se, također, šiju muške košulje, kao i košulje modne marke “Pierre Collar” te plasiraju na švicarsko tržište.

“U posljednje vrijeme nešto smo reducirali proizvodnju na uštrb boljeg kvaliteta i većih cijena. Finansijski efekti su na istom nivou”, dodao je Husić.

Ovih dana intenzivno se sumiraju zahtjevi partnera za narednu godinu.

“Sa ponosom mogu najaviti da ćemo sa našim italijanskim partnerom realizovati projekat šivenja do 50.000 komada košulja za pripadnike policije u Italiji. Karabinjeri trenutno isprobavaju udobnost tih košulja, piše Maglaj.net.

U našim pogonima već smo šili košulje za pripadnike vojske Švicarske i Ministarstva pravosuđa Slovenije”, naglasio je s ponosom Senajid Husić.

Granoffove košulje

Pored serijske proizvodnje i izrade košulja po mjeri, u “Bontexu” se i dalje šije i medicinsko-radna oprema za firmu “Albiro” koja ove proizvode plasira na tržište Austrije.

Husić hvali cijeli tim “Bontexa” i s ponosom ističe da je ova firma kupila proizvodnju muških košulja od renomirane firme “Granoff” i preselila je iz Sarajeva u Maglaj, što je veliki poslovni uspjeh. Vrlo brzo kreće proizvodnja oko 5.000 muških košulja.

O autoru

Srodni članci