Apple prestaje s proizvodnjom iPhone X i iPhone SE modela

Apple prestaje s proizvodnjom iPhone X i iPhone SE modela

Kompanija BlueFin Research ističe kako kompanija iz Cupertina namjerava stopirati proizvodnju svog prošlogodišnjeg iPhone X modela kao i sada već pomalo zastarjelog iPhone SE modela.

Razlog za stopiranje proizvodnje ova dva modela krije se u Appleovoj odluci da se u potpunosti posveti proizvodnji svoja tri ovogodišnja nova iPhonea koji će biti službeno predstavljani najesen.

Do kraja ove godine Apple planira isporučiti oko 91 miliona primjeraka novih iPhonea, dok bi 2019. godine trebalo biti isporučeno oko 92 miliona primjeraka novih iPhonea (ukupno tri modela).

Apple ove brojke temelji na zaključku da su korisnici prijašnjih iPhonea tokom ove godine konačno spremni na nadogradnju na novije uređaje, što protekle godine nije bio slučaj. Nakon dolaska na tržište očekuje se da će tokom iduća četiri kvartala biti isporučeno redom 20, 60, 45 i 40 miliona primjeraka nova tri modela iPhonea.

Prema dostupnim predviđanjima najviše bi se trebali prodavati najveći model iPhonea s 6,5-inčnim OLED zaslonom i početni model iPhonea s 6,1-inčnim LCD ekranom.

seebiz.eu

O autoru

Srodni članci