Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  Preuzimanjem kontrole od strane Agencije za bankarstvo, Sberbank BH potvrdila stabilnost poslovanja

  Entitetske agencije za bankarstvo su preuzele kontrolu nad Sberbank BH d.d. Sarajevo i Sberbank a.d. Banja Luka, čime je eliminiran rizik utjecaja ruskog vlasništva.

  U skladu sa zakonskim ovlaštenjima, agencije za bankarstvo su oduzele glasačka prava od Sberbank Europe. Svojim odlukama sačuvale su stabilnost bankarskog sektora Bosne i Hercegovine, zaštitile sve štediše, bh. privredu i radna mjesta.  Zbog toga u BiH ne mogu se desiti scenariji kojima svjedočimo u nekim EU državama gdje Sberbank Europe ima podružnice.

  Pod kontrolom i zaštitom države, Sberbanke u BiH sada nastavljaju svoje poslovanje oslobođene direktnog negativnog utjecaja koji je zahvatio druge države gdje posluje Sberbank Europe.

  Istovremeno, Sberbank BH najoštrije osuđuje nepromišljene i štetne špekulacije u javnosti, a koje izazivaju paniku među građanima. Špekulacije o “propadanju” i neosnovani pozivi “na podizanje novca sa štednih računa” su neodgovorni. Upravo je država svojom intervencijom u nedjelju napravila iskorak ka stabilizaciji na tržištu i potrebno je da se racionalno sagleda aktuelna situacija. Kao nikada do sada neophodno je raspolagati ispravnim, provjerenim i tačnim informacijama. Zbog toga pozivamo sve bh. građane da prate informacije koje objavljuju regulatorna tijela kao što su Centralna Banka BiH, Agencija za osiguranje depozita BiH, Agencija za bankarstvo FBiH, Agencija za bankarstvo RS.

  Sberbank BH naglašava da posluje uobičajeno na bh. tržištu. Klijenti banke, fizička i pravna lica, imaju potpuni pristup svim svojim transakcijskim računima. Također, klijenti banke imaju nesmetan pristup bankomatima, mobilnom i internet bankarstvu.

  Koliko je koristan ovaj članak?

    Objavljen Javni poziv za sredstva po stopi od 0 posto za privrednike Općine Novo Sarajevo 

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Supported by TNT Grupacija
  Adna
  Adnahttp://www.tnt.ba
  Adna je mlada multimedijalna novinarka u medijima TNT Grupacije. Prati vijesti iz biznisa i šoubiznisa.
  Supported by TNT Grupacija spot_img

  DRUGI UPRAVO ČITAJU