back to top

MF banka sa 35.000 KM podržala mlade preduzetnike!

Proglašeni pobjednici konkursa „Neka ideje zažive“

U sjedištu MF banke u Banjaluci juče je proglašeno 10 najbolje rangiranih preduzetničkih ideja, čiji su vlasnici dobili podršku u vidu bespovratnih grantova.

Najbolje ocjenjenu ideju imao je Branko Petrović iz Ugljevika, čiju će EDUCOR platformu za uživo video distribuciju online događaja (konferencija i webinara) bez ograničenja vremena i broja korisnika, MF banka podržati sa 10.000 KM bespovratnog granta.

Mf Banka
MF banka sa 35.000 KM podržala mlade preduzetnike!

“Grow Together”, prototip staklenika vikendice od 25m2, ideja je Slađane Latinović Štula iz Banje Luke, koja je na ovom konkursu zauzela drugo mjesto sa osvojenih 7.000 KM.

Anka Maksimović iz Bijeljine je osvojila treće mjesto i grant u visini od 4.000 KM, koji će joj pomoći da razvije i unaprijedi proizvodnju lješnika.

Ostalih sedam učesnika dobili su po 2.000 KM.

Ovom prilikom pobjednicima se obratio i predsjednik Uprave MF banke Bojan Luburić, istakavši da je ovo jedan od rijetkih projekata kojeg se banka nije odrekla u prethodnoj godini.

„Konkurs ‘’Neka ideje zažive’’ smo organizovali povodom 10. godišnjice rada banke i jedan je od rijetkih projekata od kojeg nismo željeli da odustanemo tokom 2020. godine, uprkos izazovima i preprekama izazvanim pandemijom. Istrajali smo i do kraja realizovali Konkurs, kako bismo i sebi i drugima dokazali da čak i u ovom periodu velike neizvjesnosti i sivila izazvanog zdravstvenom, ali i političkom krizom, ipak ima mnogo pozitivne energije kod mladih ljudi u vidu novih ideja i želje da urade nešto novo“, rekao je Luburić.

https://www.youtube.com/watch?v=65942GBDvu4&feature=emb_logo

Da su bili u pravu potvrdio je i broj prijavljenih ideja koji je, prema riječima Luburića, prevazišao sva očekivanja, jer je stiglo preko 170 uspješnih prijava, od kojih je blizu 50 prošlo u drugu fazu, tokom koje je Banka učesnicima konkursa obezbijedila besplatne on-line obuke za polaznike.

Mladi preduzetnici koji su uspješno završili drugu fazu konkretizujući svoju ideju u poslovni plan i prezentaciju, učestvovali su u trećoj fazi, prezentujući svoju ideju pred komisijom.

„Iskreno, nije nam bilo nimalo lako odlučiti se za 10 najboljih, a pogotovo rangirati ih od 1. do 10. mjesta, jer je zaista bilo sjajnih ideja i ogromna količina entuzijazma i pozitivne energije koju su učesnici iskazali. Na kraju smo izabrali deset koje su objektivno ocijenjene kao najinovativnije, sa najboljom prezentacijom i koje su u potpunosti ili u najvećoj mjeri zaokružene kroz biznis plan sa jasnim daljim koracima i realnom izvodljivošću“, zaključio je Luburić.

Supported by TNT Grupacija

DRUGI UPRAVO ČITAJU