Objavljen Javni poziv za sredstva po stopi od 0 posto za privrednike Općine Novo Sarajevo 

Na osnovu Ugovora o kreditnoj liniji za podsticaj u zapošljavanju privrednim subjektima potpisanog 03.11.2021. između Općine Novo Sarajevo i Bosna Bank International (BBI)  d.d. Sarajevo objavljen je Javni poziv privrednim subjektima i fizičkim licima sa područja ove općine za podnošenje zahtjeva za odobrenje finansiranja.

Radi se o projektu koji će privrednicima sa područja Općine Novo Sarajevo omogućiti da u BBI banci apliciraju za sredstva po subvencioniranoj stopi od 0 posto. Sredstva su namijenjena za finansijsku podršku privrednim subjektima u održavanju broja zaposlenih i novom zapošljavanju u cilju rasta ukupnih privrednih aktivnosti, za tekuće poslovanje (kratkoročna finansiranja), trajna obrtna sredstva te osnovna sredstva i investicije (dugoročna finansiranja).

Kratkoročna finansiranja će se odobravati na period do 12 mjeseci u maksimalnom iznosu do 100.000 KM, uz zadržavanje istog broja zaposlenih u toku trajanja finansiranja. Dugoročna finansiranja će se odobravati na period do 60 mjeseci privrednim subjektima uz uslov zapošljavanja najmanje jednog radnika na iznose do 100.000,00 KM i do 84 mjeseca za iznose finansiranja preko 100.000 KM, uz uslov zapošljavanja jednog novog radnika na svakih 100.000 KM. Grace period je moguć do 9 mjeseci, a maksimalan iznos finansiranja zavisi od kreditne sposobnosti Korisnika.

Javni poziv subjektima male privrede za podnošenje zahtjeva za odobrenje finansiranja u PDF formatu možete preuzeti na službenoj web stranici BBI banke na linku ovdje.

Dodatne informacije mogu se dobiti u najbližoj poslovnici Bosna Bank International d.d. Sarajevo, putem e-maila: linijanovosarajevo@bbi.ba i pozivom na brojeve telefona: 033/275-137, 275-507, 275-289 i 257-701.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Supported by TNT Grupacija

DRUGI UPRAVO ČITAJU