Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  BBI banka premašila milijardu i 100 miliona KM depozita građana i privrede

  Ukazano povjerenje građana i privrede su osnov za rekordne rezultate poslovanja.

  Na današnji dan prije 21 godinu od strane Islamske razvojne banke (IsDB), Abu Dhabi islamske banke i Dubai islamske banke, osnovana je Bosna Bank International (BBI), današnji sinonim za razvoj i investicije, koja bilježi odlične poslovne rezultate u BiH.

  Bosna Bank International (BBI) jedna je od najbrže rastućih banaka u Bosni i Hercegovini, a zaključno sa trećim kvartalom ove godine dostigla je rekordne rezultate poslovanja.

  „Posebno smo ponosi na činjenicu da smo u navedenom periodu povećali broj klijenata, proširili našu mrežu poslovnica, osigurali dodatna zapošljavanja i kao jedina banka koja posluje u skladu sa islamskim principima u BiH, zabilježili rast depozita građana i privrede“, navodi predjednica Uprave BBI banke Emina Šišić.

  Zaključno sa 30.09.2021 BBI banka je zabilježila rast u svim segmentima poslovanja. Tako su, prema njenim riječima, depoziti klijenata porasli 16,4 posto, i dosegli rekordan iznos od 1 milijardu i 121 milion KM.

  “Ovakav rast depozita znak je povjerenja  koje  građani i privrednici daju BBI banci. Osim na domaćem tržištu BBI banka se, prema najnovijem  izvještaju koji svake godine provodi konsultantska kuća SeeNews, pozicionirala među top 100 najvećih banka u Jugoistočnoj Evropi. Rezultati su pokazali pozitivan pomak za tri mjesta na ljestvici u odnosu na prošlu godinu. Rangiranje u TOP 100 najvećih banaka je rezultat analiza stručnjaka baziranih na temelju službenih podataka centralnih banaka zemalja Jugoistočne Evrope, nacionalnih komercijalnih registara, komisija za finansijski nadzor, udruženja banaka, državnih i korporativnih web stranica i samih kompanija”, naglašava Šišić.

  “BBI je na kraju trećeg kvartala ove godine ostvarila impresivan rast poslovnih pokazatelja. Aktiva banke u odnosu na prošlu godinu porasla je za 9 posto i dostigla nivo od milijardu i 428 miliona KM. Na ovaj način, BBI je ojačala svoju poziciju u segmentu srednjih banaka u BiH i otvorila put za dalji rast u ovom tržišnom segmentu.”, kaže predsjednica Uprave BBI banke sumirajući rezultate poslovanja zaključno sa trećim kvartalom 2021. godine. Dodaje da su stabilni i jaki dioničari koji imaju izuzetni visoku stopu adekvatnosti kapitala, odgovorno poslovanje i ulaganje u razvoj privrede naše zemlje ono što klijenti BBI banke prepoznaju i odlučuju da svoje povjerenje daju BBI banci.

  “Tokom perioda pandemije Banka je nastavila rasti, uprkos stagnaciji tržišta. BBI banka je u ovom periodu otvarala nove poslovne jedinice  i  nova radna mjesta, ulagala u razvoj vlastite infrastrukture i nedvojbeno pokazala trajnu orjentisanost razvoju BiH i njene privrede.”, ističe Šišić. Prema njenim riječima Banka je nastavila sa podrškom privredi otvarajući nove subvencionirane linije kojima je privrednicima u BiH omogućen pristup finansijskimsredstava po izuzetno povoljnim stopama, a u najvećem broju slučajeva i po stopi od nula posto.

  “Nastavljamo  i ubuduće biti servis privredi i široj društvenoj zajednici u svim finansijskim i investicijskim poslovima, a  razvoj ekonomije BiH  ostaje prioritet Bosna Bank International”, zaključuje  predsjednica Uprave BBI banke.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Supported by TNT Grupacija

  DRUGI UPRAVO ČITAJU