Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  Slanje novca koristeći samo broj mobilnog telefona primaoca

  Nova inovativna usluga iz Sberbank BH

  Slanja novca kontaktima iz telefonskog imenika bez znanja broja tekućeg računa sada je moguće u Bosni i Hercegovina. Sberbank BH je ponosna na novu i inovativnu funkcionalnost u okviru mobilnog bankarstva pod nazivom mTransfer

  Klijenti Sberbank BH koji žele prebaciti novac svojim kontaktima, klijentima Sberbank BH, a nemaju njihov 16-znamenkasti broj, sada to mogu uraditi putem mobilne aplikacije upisujući samo broj mobilnog telefona.

  mTransfer je jednostavan i siguran način plaćanja sa svog računa na račun druge osobe. Uplata putem telefonskog broja primaoca može se izvršiti tako da korisnik aplikacije mobilnog bankarstva odabere opciju mTransfer, upiše broj mobilnog telefona ili u svom telefonskom imeniku odabere kontakt kojem želi prebaciti novac. Navede iznos, te potvrdi plaćanje. Kako se transakcija obavlja unutar Banke, novac će se automatski naći na računu primaoca. Sberbank BH je jedina banka na bh. tržištu koja nudi ovu vrstu usluge.

  “Zaboravite na traženje broja bankovnog računa vašeg supružnika, člana porodice ili prijatelja jer je velika mogućnost da ni oni neće znati broj svog računa. Preskočite redove u poslovnici i izvršite prenos sredstava u bilo koje vrijeme, i sa bilo koje lokacije, koristeći samo broj telefona“, poručuje Jasmin Mameledžija direktor Sektora za Partnerstva i kanale prodaje Sberbank BH, te dodaje: “Uvjeren sam da će u mTransferu uživati sve generacije jer je tako jednostavan i praktičan način da olakšamo novčane transfere sa našim bližnjima. Uvođenjem nove usluge Sberbank BH još jednom potvrđuje inovativnost i domišljatost u servisiranju klijenata. ”

    Addiko Bank Sarajevo - pet godina netipičnog bankarstva

  Sberbank BH je redizajnirao aplikaciju mobilnog bankarstva. Novi izgled je moderan, pregledan i jednostavan. Osim samog vizuelnog osvježenja, aplikacija nudi i nekoliko jedinstvenih unapređenja. Jedna od njih je personalizacija profila i proizvoda. To znači da korisnik može dodati fotografiju, odabrati način biometrijske prijave, ali i preimenovati svaki od proizvoda koje je ugovorio. Funkcionalnosti su jednostavne i zabavne.  Banka je vodila računa o dodatnim sigurnosnim aspektima, te je uvedena i PIN verifikacija za potvrdu plaćanja.

  Sberbank BH kontinuirano prati trendove i radi na unaprjeđenju funkcionalnosti mobilnog bankarstva. Klijenti koji koriste mobilno bankarstvo osim što štede vrijeme jer mogu upravljati finansijma iz udobnosti svog doma, štede i novac. Naknade za plaćanje komunalnih računa putem mobilnog bankarstva su značajno niže u odnosu na istu uslugu koju klijent dobije u poslovnici. Sa Sberbank BH mobilnim bankarstvom komunalne usluge se mogu plaćati putem usluge ClickPay, a prepaid telefon dopuniti mobilnim kreditom putem TopUp usluge u vrijeme koje klijentu odgovora.

  mTransfer je dodatak ovim inovativnim uslugama prilagođenim vremenu u kojem živimo.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Supported by TNT Grupacija
  Una
  Unahttps://poslovnisvijet.ba
  Una je prava dušica. Voli modu, pazi na zdravlje. Često piše o zdravoj ishrani i sportskom načinu života. Prati edukativne, zanimljive i zabavne teme.
  Supported by TNT Grupacija spot_img

  DRUGI UPRAVO ČITAJU