Crowdfunding projekat: Džepni skener

Crowdfunding projekat: Džepni skener

Ukoliko svakodnevno radite s hrpom papira, fizičkih fotografija, plakata ili knjiga, na Indiegogo se pojavio džepni skener kojim lahko možete fotografirati ili skenirati te spremati u digitalnom formatu.

Radi se o uređaju pod nazivom PUP Scan nalik malom valjku visine 13,5 i promjera 3,2 centimetara s ugrađenim kvadratnim zaslonom na dodir kojim se kontrolira način rada.

Podržava skeniranje formata od A3 do A8, dakle, od manjeg plakata do vizitke. Navodi se kako je do tri puta brži od skeniranja mobilnim uređajem, a uz to automatski reže, kompresira, miče sjene i po potrebi reguliše oštrinu skena.

Baterija traje do 8 sati, a sam uređaj može pohraniti 2000 stranica dokumenata. Sa donje strane PUP-a mogu se naći kamera od 13,2 megapiksela, tj. 1000 DPI-a, senzor daljine, laser i LED lampa, dok gornja strana sadrži tipku za fotografiranje te četiri tipke za prilagodbu fotografije.

Ukoliko je korisniku potrebno skeniranje većih formata od A3, mogu se skenirati segmenti fotografije te je PUP u mogućnosti spojiti više slika u jednu.

Moguće je spremanje skenova u JPEG, PDF, TXT, ZIP, PNG i TIFF formatima te skeniranje u boji ili crno-bijelo.

Podržava Optical character recognition (OCR) kojim se slika teksta može prenijeti u Microsoft Word dokument. Ima ugrađen WiFi te se na računar može spojiti putem USB-C priključka te podržava iOS i Android uređaje.

Dosad je u Indiegogo kampanji u godinu dana prikupljeno više od 922,000 dolara, a od januara 2018. po završetku kampanje trebao bi biti dostupan javnosti po cijeni od 330 eura.

 

Agencije/L.Đ

O autoru

Srodni članci