Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  Gebrüder Weiss koristi električne kamione za transport HP proizvoda u centralnoj i istočnoj Evropi

  Emisije CO2 smanjene za 50 tona godišnje / Dugogodišnje partnerstvo među glavnim akterima u industriji postaje sve zelenije/ Alternativne pogonske tehnologije su sastavni dio strategije održivosti kompanije Gebrüder Weiss

  Efikasna i održiva transportna rješenja su jedna od ključnih interesa za logističku kompaniju Gebrüder Weiss, a sada se sistematski rješavaju u centralnoj i istočnoj Evropi, kao dio globalne strategije održivosti. Početkom juna 2021. Gebrüder Weiss je počeo vršiti transport i isporuku tehnoloških proizvoda IT proizvođača Hewlett – Packard isključivo električnim kamionom. Ovo je drugi kamion s nultom emisijom CO2 u floti kompanije. Proizvedeno od strane MAN -a, vozilo proizvede oko 50 metričkih tona manje emisija u odnosu na konvencionalni dizel model tokom godine.

  Sposoban je prijeći do 150 kilometara bez punjenja i svakodnevno vrši distribuciju elektroničkih proizvoda do veletrgovaca.

  “Uključivanjem električnog kamiona za isporuku naših proizvoda idemo dalje uz Gebrüder Weiss ka stvaranju održivijeg lanca opskrbe sa nultom emisijom. Naš dugogodišnji partner Gebrüder Weiss podržava nas svojom visokokvalitetnom logističkom ekspertizomi postavljanjem ciljeva kada je u pitanju smanjenje emisija u našim evropskim operacijama, “kaže Michael Smetana, generalni direktor Austrije u HP -u.

  Gebrüder Weiss Koristi Električne Kamione Za Transport Hp Proizvoda U Centralnoj I Istočnoj Evropi
  Michael Smetana, Generalni direktor HP Austria (izvor: HP)

  Partneri već četvrt vijeka

  Gebrüder Weiss radi za HP od 1996. godine, upravljajući brojnim lancima opskrbe u Evropi kao špediter i vodeći logistički provajder. U tom svojstvu, kompanija pruža različite usluge pod vlastitim brendom, a takođe koordinira i podprovajdere. Više od desetine transportnih usluga, različitim vidom prijevoza,dizajnirano je za optimizaciju životnog ciklusa.

  Inovacije alternativnih pogona povećavaju održivost

  Sa svojim prvim električnim kamionom, Gebrüder Weiss je uspješno isprobao novu tehnologiju u širem područjuBeča u periodu od nekoliko godina. Opremljena drugim električnim vozilom kompanija sada čini daljnji napredak u izgradnji održivih pogonskih tehnologija u svom lancu. Osim potpuno električnih modela, koji se pune zelenom električnom energijom, logistički profesionalci također koriste i vozilo na vodikovo gorivo, kao i nekoliko kamiona sa pogonom na prirodni plin. Upotrebom ove i drugih inicijativa, Gebrüder Weiss želi postići klimatsku neutralnost do 2030.

  Gebrüder Weiss Koristi Električne Kamione Za Transport Hp Proizvoda U Centralnoj I Istočnoj Evropi
  Gebrüder Weiss vrši distribuciju HP proizvoda u centralnoj i istočnoj Evropi električnim vozilom (izvor: Gebrüder Weiss / Jager)

  O preduzeću Gebrüder Weiss


  Sa više od 7.400 zaposlenih, 170 vlastitih podružnica i privremenim godišnjim prometom od oko 1,77 milijardi eura (2020.), Gebrüder Weiss se ubraja među vodeće transportno-logističke kompanije u Evropi. Gebrüder Weiss Holding AG sa sjedištem u Lauterachu (Austrija), uz svoje glavne poslovne djelatnosti – kopneni, vazdušni i brodski prevoz tereta te logistiku, obuhvaća i čitav niz visokospecijalizovanih industrijskih rješenja i kompanija kćeri – među njima, između ostalog, logističko savjetovanje x|vise, tectraxx (specijalist u branši visokotehnoloških (High-Tech) preduzeća), dicall (komunikacijska rješenja, istraživanje tržišta, obuka), Rail Cargo (željeznički transporti) i paketnu službu Gebrüder Weiss koja je član austrijskog DPD-a. Ovo udruživanje omogućava koncernu da brzo i fleksibilno reaguje na zahtjeve kupaca. Sa mnoštvom ekoloških, ekonomskih i socijalnih mjera se porodično preduzeće, čija istorija u transportnoj industriji seže unazad više od 500 godina, smatra danas prethodnikom po pitanju održivog gospodarenja.

  Kontakt

  Odjel za korporativne komunikacije Gebrüder Weiss

  Merlin Herrmann

  [email protected]

  Bundesstraße 110, A-6923 Lauterach

  T +43.5574.696.2169

  F +43.5.9006.2173

  www.gw-world.com

  www.gw-world.com/de/news

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Supported by TNT Grupacija

  DRUGI UPRAVO ČITAJU