Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  Ekonomski fakultet dio BBI programa za liderstvo i izvrsnost

  Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu uključio se u BBI program liderstva i izvrsnosti. Projekat koji ima za cilj da postane platforma za buduće lidere u svijetu biznisa i društvenog života Bosne i Hercegovine pokrenula je krajem prošle godine Bosna Bank International (BBI). Sporazum o saradnji potpisali su u Sarajevu prof. dr. Jasmina Selimović, dekanesa Ekonomskog fakulteta i Amer Bukvić, predsjednik Uprave BBI banke.

  „Današnjim sporazumom sa BBI bankom Ekonomski fakultet u Sarajevu još jednom je potvrdio svoje opredjeljenje ka modernim trendovima u oblasti visokog obrazovanja. Ovo je nastavak dosadašnje saradnje koja je vrlo uspješna, ali sada u jednom novom polju koje će omogućiti našim studentima da učestvuju u BBI Ligi pregovaranja i dokažu svoje takmičarske i vještine komuniciranja, kao i da pokažu koliko su dobro naučili ono čemu ih podučavamo na Fakultetu“ – izjavila je dekanesa Ekonomskog fakulteta Jasmina Selimović, dodavši kako je BBI banka partner Fakulteta već dugi niz godina na povezivanju akademske zajednice i poslovnog sektora.

  Predsjednik Uprave BBI banke je istakao kako su ljudski resursi najvažniji kapital jedne države i društva, te podsjetio kako je ovaj program, koji podrazumjeva takmičenja u pregovaranju, debatama, te društveno odgovornom ponašanju, ranije pokrenut sa najboljim učenicima četiri sarajevske škole: Prve, Druge, Treće i Prve bošnjačke gimnazije.

  „Današnjim sporazumom počinjemo jednu novu dimenziju saradnje sa Ekonomskim fakultetom. Želimo da studenti i buduće generacije steknu praktična iskustva iz pregovora u finansijskom sektoru. Mislim da je to vještina koja će ih učiniti spremnijim za poslovni život, uz sva znanja koja mogu dobiti na jednom od najprestižnijih fakulteta u našoj državi i regionu. Ta znanja i spremnost za praktična pregovaranja su potrebni i traženi u finansijskim institucijama, ali i u svim ozbiljnijim korporacijama.“ – izjavio je Bukvić prilikom potpisa sporazuma.

    Kamatne stope - Razlika između fiksne i promjenjive?

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Supported by TNT Grupacija
  Supported by TNT Grupacija spot_img

  DRUGI UPRAVO ČITAJU