Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  BBI banka potpisala ugovor s Razvojnom bankom

  BBI banka potpisala ugovor s Razvojnom bankom za učešće u Garancijskom fondu!

  Predsjednik Uprave Bosna Bank International (BBI) Amer Bukvić i v.d. predsjednika Uprave Razvojne banke FBiH Semir Fejzić potpisali su danas ugovor kojim je BBI banci omogućeno korištenje garantnog potencijala Garancijskog fonda u iznosu do 20 miliona KM.

  Bukvić je naveo da je strateško opredjeljenje BBI banke pomoć privredi BiH, a što su kontinuirano radili u proteklih 20 godina putem različitih projekata i subvencioniranih linija za privrednike.

  Bbi Banka Potpisala Ugovor S Razvojnom Bankom
  BBI banka potpisala ugovor s Razvojnom bankom
  • Nastavljamo sa podrškom privredi i u narednom periodu i ostajemo otvoreni za sve potrebe naših klijenata – kazao je nakon potpisivanja Bukvić.

  Fejzić je rekao da su zaključivanjem tog Ugovora uspostavljeni uslovi za odobravanje finansiranja klijentima BBI banke uz korištenje garancija Garancijskog fonda FBiH kao instrumenta osiguranja 50 posto glavnice finansiranja, a na klijenta se prenosi i ukupna korist Garancijskog fonda dodatno u vidu niže profitne stope i/ili umanjenog kolaterala.

  Garantni fond se odnosi na mala i srednja preduzeća, kao i na poljoprivredu i prehrambenu industriju, za velika preduzeća, izvoznike, te obrtničke i ostale samostalne privredne djelatnosti, a u cilju ublažavanja štetnih posljedica izazvanih pandemijom virusa COVID-19, saopćeno je iz BBI banke.

  Bbi Banka Potpisala Ugovor S Razvojnom Bankom
  BBI banka potpisala ugovor s Razvojnom bankom

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Supported by TNT Grupacija
  Supported by TNT Grupacija spot_img

  DRUGI UPRAVO ČITAJU