Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  Objavljen Javni poziv privrednicima za subvencioniranu liniju finansiranja Grada Zenica

  Na raspolaganju više od 20 miliona KM

  Javni poziv privrednicima sa područja Grada Zenica da apliciraju za subvencioniranu liniju Bosna Bank International (BBI) d.d. i Grada Zenici objavljen je web stranicama Banke i Grada, kao i u dnevnim novinama. Radi se o zajedničkom projektu koji će privrednicima s područja Grada Zenica omogućiti da u BBI banci dobiju finansiranja po povoljnim uslovima i po subvencioniranoj stopi od 0% do 0,88%.

  Pravo apliciranja za finansiranje imaju subjekti male privrede (obrti, mikro, mala i srednja preduzeća) – fizička i pravna lica koja trajno obavljaju zakonom dozvoljene djelatnosti radi ostvarivanja dohotka odnosno dobiti na način kako je propisano Zakonom o poticaju razvoja male privrede koji imaju sjedište na području Grada Zenice. Maksimalni odobreni iznos finansiranja po jednom korisniku je do 400.000 KM sa rokom otplate od maksimalno 4 godine (48 mjeseci).

  Namjena sredstava je da se pruži finansijska podrška subjektima male privrede za produktivnije poslovanje i rast privrednih aktivnosti, finansiranjem obrtnih i trajnih obrtnih sredstava, osnovnih sredstava i investicija (kratkoročna i dugoročna finansiranja), kako bi se omogućilo pokretanje nove i održavanje postojeće proizvodnje, pružanje usluga, veće iskorištenje kapaciteta, održavanje postojećih radnih mjesta i novo zapošljavanje i povećanje izvoza.

  Za realizaciju Ugovora BBI je osigurala sredstva u iznosu od 20.100.000 KM, dok će za subvenciju profitne marže Grad Zenica iz budžeta izdvojiti 100 hiljada KM. Javni poziv sa svim detaljima, uslovima, rokovima i načinom apliciranja zainteresovani privrednici mogu preuzeti sa službene web stranice BBI banke. Dodatne informacije mogu se dobiti u najbližoj poslovnici Bosna Bank International, na e-mail: [email protected]<mailto:[email protected]> ili na broj telefona 032/209-596.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Supported by TNT Grupacija
  Alem Sinanović
  Alem Sinanović
  Alem Sinanović je urednik digitalnih medija TNT Grupacije. Gotovo opsesivno istražuje digitalu, SEO, mogućnosti online zarade i sl.
  Supported by TNT Grupacija spot_img

  DRUGI UPRAVO ČITAJU