Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  Dizajnerski radijatori Glamox – osobenosti dizajna 21. stoljeća

  Dizajnerski radijatori Glamox. Većinom smo navikli da grijna tijela u svojim domovima biramo isključivo prema funkcionalnosti, pa su to obično tijela uobičajene bijele boje i jednostavnog dizajna.

  To nas dovodi do činjenice da ih zbog njihovog neatraktivnog izgleda nauštrb efikasnosti, danas mnogi skrivaju iza zavjesa ili drugih komada namještaja i pregrada.

  U jednu ruku nismo baš dosljedni svojim argumentima zbog kojih skrivamo uređaje za grijanje, jer nismo svjesni da ih pregrade i druge vrste prepreka sputavaju u ostvarivanju punog potencijala i efikasnosti zagrijavanja prostora.  Električni radijatori Glamox novost su na tržištu, koja će vam omogućiti da se riješite svih dilema u odabiru funkcionalnog i estetski privlačnog grijnog tijela za vaš dom.

  Glamox norveški radijatori

  Rješenje za sve vaše probleme vezane za dileme odabira grijniih tijela dolazi iz Skandinavije, tačnije iz Norveške –  Električni radijatori Glamox. Ovi su se radijatori prvobitno počeli koristiti za zagrijavanje prostora na brodovima. Iz ove kompanije kažu kako korištenjem Glamox radijatora troškovi za električnu energiju mogu biti smanjeni i do 40%, što je svakako jedan od bitnijih faktora pri odabiru izvora toplote za vaš prostor.

    Lansirana prva poslovna dating platforma - PitchSee

  Ekologija je danas postala izuzetno važan aspekt življenja i razmišljana o tome gdje će nas naši postupvi i ophođenje prema okolišu i našoj planeti dovesti. Glamox radijatori, mislili su i na to, kreirajući radijatore koji rade na ekološkom principu bez ispuhivanja zraka.

  Čitav radni proces odvija se na prirodnoj cirkulaciji zraka što isključuje nužnu hiperprodukciju prašine u prostoru, koje se svakodnevno pokušavamo riješiti. Samim time se ne stvaraju alergeni koji su štetni za zdravlje, za razliku od ostalih uređaja za grijanje koji koriste ispuhivanje zraka, ne vodeći računa o negativnim efektima.

  Električni radijatori Glamox izuzetno su brzi pri zagrijavanju vaših prostorija, vodeći računa o ujednačenosti temperature –  temperatura je jednaka i kada ste blizu radijatora i kada ste udaljeni o radijatora.

  Glamox radijatori imaju veoma specifikovane termostate tako da temperatura u prostoriji može odstupati najviše 0.3  ̊C. Digitalni termostat reguliše temperaturu prema potrebama, smanjuje temperaturu kada ste odsutni ili niste u prostoriji, tako da razina uštede energije ovisi o vašim potrebama.

  Dizajnerski Radijatori Glamox

  Prednosti GLAMOX radijatora

  • Temperatura je jednaka i u blizini grijalice i na većoj udaljenosti od nje,
  • Sigurnosna rešetka na otvorima za zrak,
  • Niska temperatura prednje ploče onemogućuje ozljede (opekotine),
  • Lim otporan na udarce, lupanje i savijanje,
  • Boja se nikada ne ljušti,
  • Radijator radi potpuno bešumno.

  Jednostavna ugradnja njihova je prednost

  Električni radijatori Glamox veoma se jednostavno ugrađuju i možete ih ugraditi potpuno samostalno. Za ugradnju vam je dovoljno samo da imate kvalitetno provedenu električnu energiju. Dizajnirani su tako da se mogu ugraditi i iza namještaja ili nekog drugog objekta ukoliko vam prostor ne omogućava ugradnju bez nužnog “sakrivanja“ i prepreka.

    Kako online otvoriti račun u banci ?! No.1 ušteda vremena

  Zašto odabrati dizajnerski radijator?

  Iako na prvi pogled izgledaju isključivo kao umjetničke instalacije, ovaj novitet na tržištu zapravo ima dvostruku funkciju – estetski doprinose ugođaju prostorije, dok prostor istovremeno prožimaju toplinom na tehnološki najnaprednije načine. Do detalja razrađen i elegantan dizajn ovih uređaja koji se izuzetno lakos uklapaju u svaki prostor, zahvaljujući kreativnosti izrade zadovoljavaju sve funkcionalne i estetske zahtjeve kupaca.

  Većinu dizajnerskih radijatora možete odabrati i u električnoj varijanti. U svakom slučaju, bez obzira na oblik i dimenziju, radi se savezniku kakvog zahtjeva današnja moderna arhitektura – bilo u kupaonskom, dnevnom, prodajnom, izložbenom, ugostiteljskom ili bilo kojem drugom prostoru.

  Raznolikost dizajnerskih rješenja

  Dizajnerski radijatori su već duže vrijeme na tržištu, ali do sada kod nas nije postojalo toliko interesa za njih. Njihova izrada doseže nove nivoe kreativnosti i koliko god da odražava ukus kretora, utoliko odabir određenog dizajnerskog radijatora govori dosta i o preferencijama klijenta. Oni vam nude široku lepezu izbora oblika, od onih u obliku cijevi, geometrijskih tijela, kao neprimjetna skulptura u prostoru, ili pak, detalj koji će svi primijetiti, a koji se bira prema kvadraturi prostora koji treba zagrijati.

  Dizajnerski radijatori pričaju priču za sebe, jer svaki od njih ide u odgovarajući prostor, da li to bio hodnik, kupatilo, soba, dnevni boravak. Također je izuzetno specifično i stilsko usmjerenje – da li težite klasičnom stilu, rustikalnom ili pak modernističkom, za svakoga ima ponešto i svaki radijator je drugačiji. Potražnja za dizajnerskim radijatorima u posljednje je vrijeme porasla i za 50%.

    Rast finansijskih pokazatelja i decenija uspješnog poslovanja Union banke

  Instalacija

  Kada je riječ o instalacijama ovog tipa radijatora, ona se ne razlikuje mnogo od drugih vrsta radijatora. Naravno, za razliku od običnih sa klasičnom instalacijom, instalacija se radi po mjeri specifičnog modela radijatora, ovisno o dimenzijama. Razmak ventila za instalacije se određuje po samom dizajnu radijatora razmišljajući o tome kada se kupuje –  koji dizajnerski radijatori idi u prostor, po čemu se radi instalacija, što je stvarnost današnjice.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Supported by TNT Grupacija
  Supported by TNT Grupacija spot_img

  DRUGI UPRAVO ČITAJU