Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  BBI banka i Kanton Sarajevo: Finansiranja za privrednike po stopi od nula posto do kraja juna

  Privrednici iz Kantona Sarajevo moći će do 30. juna ove godine uzeti finansiranja u BBI banci po stopi od nula posto. Riječ je o projektu koji je BBI banka pokrenula u novembru prošle godine u saradnji sa Vladom Kantona Sarajevo, a kojim je osigurano 42,5 miliona KM za privrednike po subvencioniranoj stopi od nula posto.

  „Ovakve linije BBI banka upostavila je i sa drugim kantonima i općinama u BiH i predstavljaju dobar model javno-privatnog partnerstva. Subvencionirane linije pokazala su se kao vrlo efikasna podrška za razvoj poslovanja, povećanje ili održavanje broja zaposlenih i rast proizvodnje. U okviru Linije za Kanton Sarajevo dugoročna anuitetska finansiranja za osnovna sredstva, kapitalne investicije i trajna obrtna sredstva se odobravaju na rok do sedam godina (84 mjeseca) u iznosu do 1,000,000.00 KM.“, pojašnjava Damir Zukanović, direktor Sektora za poslovanje sa pravnim licima BBI banke. On je pozvao privrednike da iskoriste ovu jedinstvenu ponudu i apliciraju za povoljna sredstva.

  Inače, Ministarstvo privrede je Ugovor o saradnji s BBI bankom potpisalo u novembru prošle godine, a krajem marta ove godine Banka je tražila od Ministarstva produženje roka privrednim subjektima za dostavljanje kreditnih zahtjeva.

  „Shvatajući tešku situaciju u kojoj se nalaze privrednici, zbog posljedica koje iza sebe ostavlja pandemija koronavirusa, Ministarstvo je s ciljem ublažavanja negativnih ekonomskih posljedica, ali i pomoći privrednicima pri zadržavanju likvidnosti i radnih mjesta, utvrdilo prijedlog Aneksa 2 ovog Ugovora, te zatražilo od Vlade saglasnost za potpisivanje istog i nastavak saradnje s Bankom“, obrazložio je ministar privrede Adnan Delić.

  Zahtjevi za finansiranja sa potrebnom dokumentacijom podnose se u zatvorenim kovertama sa naznakom “Zahtjev za finansiranje iz linije Kantona Sarajevo” lično na protokol ili preporučenom poštom, na adresu: BOSNA BANK INTERNATIONAL d.d. Sarajevo, Trg djece Sarajeva b.b., 71000 Sarajevo ili putem elektronske pošte: [email protected].

  Javni poziv dostupan je ovdje

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Supported by TNT Grupacija

  DRUGI UPRAVO ČITAJU