Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  BBI Banka i Grad Konjic osigurali dodatnih 5 miliona KM za mlade, privredna društva i obrtnike

  U Konjicu potpisana dva ugovora za subvencionirana finansiranja – Uz prethodnih 11 miliona KM, ukupna podrška za privrednike i građane Konjica iznosi 16 miliona KM.

  U Konjicu su potpisaniugovorio poslovnoj saradnji između Grada Konjica i Bosna Bank International d.d. Sarajevo, za projekte povoljnog finansiranja mladih do 40 godinasa područja Konjicakoji prvi put rješavaju stambeno pitanje,kao i za obrtnike i privredna društava koji se bave poljoprivrednom djelatnošću na području Grada Konjic.

  Grad Konjic je izdvojio 200.000 KM za subvencioniranje profitne marže, dok je BBI banka obezbjedilasredstva u iznosu od 5.000.000,00 KM.

  „Ove nove subvencionirane linije dio su mjera naše administracije da mladima sa područja Konjica omogućimo da budu vlasnici stana ili kuće, a našim privrednicima da dobiju finansijska sredstva po izuzetno povoljnim uslovimaza finansiranje svojih poslovnih aktivnosti.Ranije je potpisan ugovor sa BBI bankom o subvenciji profitne marže finansiranja privrednih društava, vrijedan 11 miliona KM, tako da su ukupno dostupna sredstva preko 16 miliona KM za podršku našoj privredi i građanima.Grad Konjic je za ove namjene izdvojio ukupno 500.000 KM.“ – kazao je gradonačelnik Konjica g. Osman Ćatić i pozvao zainteresovane da se na vrijeme prijave i apliciraju za sredstva.

  Pravo učešća za subvenciju profitne marže imaju mladi od 18 do 40 godina starosti za kupovinu novoizgrađenog ili stana u izgradnji, kao i kupovine kuće u izgradnji ili potpuno nove gradnje kuće, uz subvencioniranje profitne marže od strane Grada Konjica za cijeli period otplate stambenog finansiranja, čiji iznos ne prelazi 100.000,00 KM i čiji rok otplate nije duži od 20 godina.

    Izvučeni dobitnici Addiko nagradnog kviza

  „Zadovoljstvo mi je što danas ispred BBI banke prisustvujem svečanom potpisivanju ova dva ugovora koji će mladima iz Konjica olakšati put do kupovine stana ili kuće, te pomoći obrtnicima i privrednim društvima koji žele finansirati svoje poslovne aktivnosti u oblasti poljoprivrede.“– izjavila je Azra Hadžiomeragić, član Uprave Bosna Bank International d.d. Sarajevo. Naglašavajući kako je riječ o finansiranjima po izuzetno povoljnim uslovima, Hadžiomeragić je istakla kako je BBI banka za projekat za mlade Konjica izdvojila 3 miliona KM, a za finansiranja obrtnika i privrednih društava dodatnih 2 miliona KM.

  Obrtnici i privredna društva koji se bave poljoprivrednom aktivnošću, a imaju sjedište na području Konjica, moći će aplicirati za finansijska sredstva u BBI banci, koja će također biti subvencionirana od strane Grada Konjica. Maksimalan iznos odobrenih finansiranja za jedno privredno društvo iznosi500.000,00 KM, a za obrtnike do 100.000,00 KM.U izuzetnim slučajevima Grad Konjic može dati saglasnost na veće iznose finansiranja. Finansiranja su sa rokom otplate do 48 mjeseci uz profitnu maržu do 3,99 % i uz mogućnost grace perioda do 6 (šest) mjeseci.

  Javni poziv za prijavu će biti raspisan i objavljen u narednih 10 dana na službenim web stranicama Grada Konjica i BBI banke, u kojem će biti definisani svi uslovi za prijavu i detalji načina apliciranja.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Supported by TNT Grupacija
  Supported by TNT Grupacija spot_img

  DRUGI UPRAVO ČITAJU