Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  Rast finansijskih pokazatelja i decenija uspješnog poslovanja Union banke

  Rast finansijskih pokazatelja i decenija uspješnog poslovanja Union bankeUnion banka d.d. Sarajevo, jedina banka u većinskom državnom vlasništvu, nastavlja ostvarivati izuzetne rezultate i uspješno poslovati.

  U prošloj godini, Banka je ostvarila rast svih bitnih finansijskih pokazatelja i 2021. godinu je završila sa aktivom preko milijardu konvertibilnih maraka.

  “U prethodnoj kao i u ovoj godini smo nastavili trend značajnog rasta i potvrdili status jedne od najbrže rastućih banaka u BiH. U odnosu na 2020. godinu, ukupni kreditni portfolio povećali smo za 16,6 posto, a ukupne depozite za 19,3 posto, uz zadržavanje visokog nivoa kvaliteta aktive. U toku prošle godine završene su ranije započete aktivnosti koje su rezultirale jačanjem stabilnosti Banke i stvaranjem uslova za širenje poslovanja u narednom periodu.”, saopćio je predsjednik Uprave Union banke, Vedran Hadžiahmetović.

  Poslovnu transformaciju koja je započeta 2012. godine, Union banka je predstavila kroz publikaciju “Decenija uspješnog poslovanja”, kojom su obilježili dostignuća u prethodnom desetogodišnjem periodu i nastavak dugotrajnog i sigurnog poslovanja od osnivanja 1955. godine.

  “Efikasnim korištenjem potencijala, primjenom savremenih principa korporativnog upravljanja, uz kontinuiranu podršku većinskog vlasnika, Union banka je uspjela u protekloj deceniji ostvariti rast svih relevantnih pokazatelja uspješnosti poslovanja i stvoriti uslove za daljnji razvoj, kao i povećanje tržišnog učešća.”, izjavio je gosp. Hadžiahmetović.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

    Znanje koje ostaje za cijeli život: Sticanje novih vještina uz Youth Business Camp

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Supported by TNT Grupacija
  Rahela
  Rahelahttp://www.tnt.ba
  Rahela Čabro je urednica na radiju i novinarka s decenijom iskustva. Blog je opušta, voli da istražuje i piše razne teme, posebno biznis ideje.
  Supported by TNT Grupacija spot_img

  DRUGI UPRAVO ČITAJU