Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  Addiko Bank Sarajevo jedina banka u BiH s certifikatom Poslodavac Partner

  Addiko Bank Sarajevo je nagrađena certifikatom Poslodavac Partner (CEP), te je tako postala prva banka nositeljica ovog certifikata u Bosni i Hercegovini

  CEP je prestižno priznanje koje konsultantska kuća SELECTIO od 2005. godine dodjeljuje onim kompanijama koje imaju izvrsne prakse upravljanja ljudskim resursima.

  Višemjesečni proces certifikacije, koji uključuje nezavisnu dubinsku analizu sistema upravljanja ljudskim resursima, Addiko banka je nedavno uspješno završila. Analizirano je pet velikih područja upravljanja ljudskim resursima – HR strategija, proces regrutiranja i selekcije, upravljanje učinkom, usavršavanje i razvoj te odnos prema zaposlenicima. Addiko banka je ostvarila visoke rezultate u svim ocjenjivanim područjima, a posebno se istakla svojom kvalitetnom HR strategijom te inicijativama vezanim uz organizacijsku kulturu i brigu za zaposlenike.

  Addiko Bank Sarajevo
  Addiko Bank Sarajevo

  „Naši zaposlenici su najbitnija karika u našem poslovanju. Zahvaljujući njihovom angažmanu tokom protekle četiri godine uspjeli smo napraviti snažnu transofrmaciju našeg poslovanja i u potpunosti promijenili pristup klijentima i tržištu. Ovo priznanje nam je značajno jer je nezavisna, eksterna potvrda naših napora koje činimo u upravljanju ljudima,“ istakla je Sanela Pašić, predsjednica Uprave Addiko Bank Sarajevo.

  Addiko Bank Sarajevo
  Addiko Bank Sarajevo

  U Addiko banci je veliki fokus na kulturi rada u Banci, te je izrazito važno da se svi zaposlenici osjećaju ugodno i zadovoljno na svom radnom mjestu. Redovno se provode ispitivanja zadovoljstva i angažiranosti zaposlenika. Uprava Banke redovno obilazi sve regije u kojima Banka posluje te zaposlenicima direktno i potpuno otvoreno komunicira rezultate i informacije o strategiji Banke i budućim aktivnostima, dok se ujedno organizira i neformalno druženje gdje zaposlenici imaju priliku Upravi postaviti sva pitanja koja ih zanimaju. Također, u kompaniji postoji i program kojim se potiču sugestije zaposlenika za poboljšanje poslovanja, pri čemu se redovno nagrađuju najbolje ideje.

    Addiko podržava Ukrajinu
  Addiko Bank Sarajevo
  Addiko Bank Sarajevo

  „Kontinuirano radimo na osnaživanju dvosmjerne, otvorene i iskrene komunikacije obzirom da se samo na taj način zaposlenici u potpunosti identifikuju sa kompanijom i njenom strategijom. Promovišemo kulturu rada koja uspostavlja ravnotežu privatnog i poslovnog života zaposlenika, jer samo tom ravnotežom možemo imati zadovoljne zaposlenike“, istakla je Suzana Tihi-Babić, direktorica Odjela upravljanja ljudskim resursima u Addiko Bank Sarajevo te dodala da osim redovnih sistematskih pregleda i edukacije o zdravlju i dobrobiti, postoje i dodatne pogodnosti u vidu slobodnih dana za roditelje prvačića, porodični dan za djecu zaposlenika, te brojne druge pogodnosti za zaposlene.

  Trenutno su 62 nosioca Certifikata u Hrvatskoj, Austriji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Makedoniji, Rusiji, Sloveniji i Srbiji. Projekt Certifikat Poslodavac Partner podržava generalni pokrovitelj portal MojPosao i poslovni tjednik Lider kao medijski pokrovitelj. Više o projektu Certifikat Poslodavac Partner možete doznati na stranici projekta www.poslodavacpartner.org.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Supported by TNT Grupacija
  Supported by TNT Grupacija spot_img

  DRUGI UPRAVO ČITAJU