Aktuelno:
Apriori BH – postignite više uz profesionalno usavršavanje

Apriori BH – postignite više uz profesionalno usavršavanje

Biti dobar u poslu cilj je onih koji žele da postignu više. Jedini recept je da budete tragalac za znanjem.

U posljednje vrijeme jedna od sjajnih stvari (kojoj mediji ne pridaju važnost) jeste sve veći broj različitih seminara, radionica i kurseva koji značajno doprinose tzv. neformalnom obrazovanju. Ključna stvar je da se neformalnim obrazovanjem povećava konkurentnost pojedinca na tržištu rada. Profesionalno usavršavanje ne samo da je prikaz stručnosti nego i spremnosti za daljim učenjem.

U Bosni i Hercegovini postoje brojne agencije koje svaki mjesec organizuju različite edukacije za profesionalno usavršavanje. Vaše je samo da odlučite koje su oblasti koje Vas zanimaju i šta je to što biste voljeli da usavršite.

Jedna od agencija koja sjajno radi svoj posao jeste Apriori BH, a za Poslovni svijet Josipa Terzić-Rezić, osnivačica ove agencije, ističe:

“Naš poslovni model se temelji na radu u tri grada u Bosni i Hercegovini, radom u Banja Luci pokrivamo sjeverni dio naše zemlje, u Sarajevu – srednji dio i u Mostaru južni dio naše zemlje. Predstavnici privatnih firmi najčešći su klijenti na našim obukama. Poduzetnici prepoznaju vrijednost učešća na praktičnim obukama gdje odmah po povratku na posao mogu primijeniti naučena znanja.”

Apriori BH Agencija za profesionalno usavršavanje je od 2007. godine do danas održala preko 90 treninga na kojima je učešće uzelo oko 1900 klijenata. Za seminare i radionice koje organizuju angažuju predavače koji su vodeći stručnjaci u regiji u pojedinoj oblasti, ali i praktičari. Smatraju da je razmjena znanja i iskustava s ljudima iz struke temeljna pretpostavka dobrog treninga i ključ profesionalnog usavršavanja i nadogradnje učesnika.

U skladu s potrebama na tržištu, ali i u skladu s jačanjem unutarnjih organizacijskih kapaciteta fokus obuka koje organiziraju proširio se na obuke stručnog usavršavanja iz raznih oblasti koje su ključne u biznisu.

Startali smo s radom na podizanju kapaciteta za pripremu prijedloga projekata na EU programe, s vremenom smo proširili područja rada na teme iz oblasti marketinga, digitalnog marketinga, odnosa s javnošću, soft skills, prodaje i drugih vještina neophodnih za unapređenje poslovanja”, ističe Terzić-Rezić.

U narednom periodu agencija Apriori BH planira nastaviti sa dosadašnjim angažmanima na području regije s ciljem prenosa znanja i iskustva i to sa najboljim predavačima.

Šta je trenutno aktuelno u Apriori BH i koji su seminari na koje se možete prijaviti, pogledajte OVDJE.

Važno je istaći da su osim što dobivate kvalitetnu edukaciju seminari prilika da dobijete nove poslovne kontakte i da razmijenite iskustva i informacije. Cjeloživotno učenje, koje je kao pojam “lifelong learning” godinama poznato u zapadnim zemljama, sada polahko i kod nas “ulazi” u modu.

O autoru

Novinar portala Poslovnisvijet.ba

Srodni članci