Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  Ženska Mentorska Mreža – iskorak u osnaživanju žena u poslovnom sektoru

  Završen drugi ciklus programa Addiko Bank Sarajevo i Deloitte BH

  Realizacijom trećeg dana edukacije mentorica završen je drugi ciklus Ženske Mentorske Mreže. Program edukacije mladih žena u poslovnom sektoru osmišljen je sa ciljem osnaživanja mladih poslovnih žena i razvoja njihovih vještina. Više od 100 žena i ove je godine svojim znanjima i iskustvima dalo doprinos realizaciji ovog prestižnog mentorskog programa.

  „Ženka Mentorska Mreža je osmišljena sa ciljem osnaživanja mladih žena na početku karijere i jačanju njihovih vještina kako bi lakše savladale sve prepreke na koje će naići u svom karijernom razvoju. Namjera nam je olakšati im njihov razvojni put, ali i ojačati svijest o sposobnostima koje imaju “, istakla je Sanela Pašić, predsjednica Uprave Addiko Bank Sarajevo i jedna od osnivačica Ženske Mentorske Mreže. „

  „Djevojke koju su se prijavile na projekat, pokazale su želju da donesu pozitivnu promjenu u naše društvo. Vjerujem da su kroz program stekle korisna znanja, ali i izgradile kvalitetan odnos, koji će im olakšati poslovni razvoj“, izjavila je Sabina Softić, direktorica Deloitte BH.

  “Mali broj žena na vodećim pozicijama zajedničko je iskustvo mnogih zemalja. UNDP je posvećen ubrzavanju postizanja rodne ravnopravnosti i ulaganju u žensko liderstvo na globalnom nivou i ponosan je što podržava Žensku Mentorsku Mrežu u Bosni i Hercegovini. Uklanjanje strukturnih barijera uz istovremeni rad na poticanju i podršci osnaživanju žena rezultirat će izuzetnim iskorakom za rodnu ravnopravnost i žensko liderstvo”, izjavio je Stephen Kinloch Pichat, v.d. rezidentnog predstavnika Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH.

    (FOTO) Islamske finansije imaju nezamjenjivu ulogu u postizanju ciljeva održivog razvoj

  Treći dan edukacije je bio u znaku javnog nastupa, etike u poslovanju, te kreiranju radnog okruženja bez uznemiravanja. Takođe je, u okviru posebnog panela, napravljena paralela između lokalnih i globalnih iskustava i praksi, kada je u pitanju žensko liderstvo.

  Partner projekta je UNDP, a podršku realizaciji pružili su EBRD, IFC, UNFPA, EFSE i OSCE. Medijski partner projekta je magazin Azra.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Supported by TNT Grupacija
  Supported by TNT Grupacija spot_img

  DRUGI UPRAVO ČITAJU