back to top

Vozačima 2.000 KM i više, zanatlijama do 3.000: U oglasima nema šta ne nude od poslova


Vozačima 2.000 Km I Više, Zanatlijama Do 3.000: U Oglasima Nema Šta Ne Nude Od Poslova

Da bi živjeli pristojno, jednoj porodici treba bar 3.000 KM za mjesec. To znači da bi mogli bez panike i sabiranja da kupe djetetu patike kada je potrebno ili se povremeno počaste ručkom u restoranu. Pitanje je koliko porodica taj iznos stvarno i zarađuje i ima na raspolaganju.

Sigurno mnogi od vas znaju za one koji rade za dosta manju platu, kojima je 3.000, pa i 2.000 maraka mjesečnog budžeta san.

Mnogi posao uglavnom pronalaze po preporukama i “kada neko zna nekoga ko treba radnika”. Ali, ne treba zanemariti ni onlajn oglase preko kojih se stvarno nudi svašta. Utisak je da dominira potreba za vozačima i raznim zanatima.

Tako se u jednom oglasu navodi da vozaču kamiona mjesečno nude 2.000 i više maraka i da je u pitanju stalni posao.

Potrebni vozači B i C kategorije, mjesečna neto plata 2.000 KM i više. Naknada za minuli rad u toku jednog kalendarskog mjeseca sa svim pripadajućim dodacima (dnevnica, stimulacija, nagrade, radni staž). Ukupno radno vrijeme ne prelazi 12 sati u toku 24 sata (utovari, vožnja, istovari). Vikendi i praznici se ne rade, a čekanje je plaćeno – navode se uslovi u jednom od oglasa.

Satnica od 12 do 17 maraka, plus 10 KM za obrok nudi se onima koji bi radili na sklapanju montažnih kuća.

-Plaćanje po dogovoru, zarada od 3.000 do 4.000 maraka. Radnike bez iskusta primamo pod uslovima manje satnice – navode u jednom oglasu.

Ima i onih koji za radnicima tragaju stalno. Tako smo naišli na oglas iz 2020. godine koji stalno obnavljaju, a potrebnan je stolar, tesar, monter. Oni nude mjesečnu neto platu od 2.500 do 3.000 maraka.

U jednoj pilani koja traži pojačanje radne snage nude dnevnicu od 60 KM. Radno vrijeme je od 8 do 17 časova sa jednim satom pauze. Nedjelja je neradna i nije obezbijeđen smještaj.

Za mnogo manje novca radiće oni koji se jave na oglas za pomoć u kući oko bolesnika ili čišćenje i te ponude se kreću od 500 do 1.000 maraka. Međutim, u onlajn oglasima mogu se pronaći poslovi u inostranstvu.

-Potrebni zidari, tesari, armirači za rad u Hrvatskoj. Obezbijeđenja radna dozvola, smještaj, prevoz. Redovna plata do 10. u mjesecu, plata od 1.500 do 2.500 eura – piše u oglasu. Ženi koja bi prala suđe u hrvatskom restoranu u Njemačkoj u jednom oglasu nude početnu platu od 1.400 evra sa plaćenim smještajem i hranom.

Objava Vozačima 2.000 KM i više, zanatlijama do 3.000: U oglasima nema šta ne nude od poslova pojavila se prvi puta na PressMedia.


pressmediabih.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU