Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  U saradnji EFSA i BBI pregovori postali dio nastavnog programa na Ekonomskom fakultetu

  BBI liga pregovaranja sastavni je dio nastavnog programa na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu. Pregovaranje koje se kao praktičan dio nastave provodi na vrhunskim svjetskim univerzitetima poput Harvarda i Oxforda, sa BBI ligom pregovaranja uveden je i u nastavni proces i na sarajevskoj Ekonomiji. Ovih dana upravo je završen prvi ciklus takmičenja u BBI ligi pregovaranja gdje su studenti u okviru predmeta Osnovi menadžmenta/ Fundamentals of Managemen, imali i praktični dio nastave – pregovaranje.

  „Danas smo završili prvi ciklus takmičenja u pregovaranju u okviru saradnje BBI banke i Ekonomskog fakulteta. Na svjetskim univerzitetima praktikuje se aplikativno učenje i drago nam je da smo dio projekta koji je unio svježinu u obrazovne institucije. Nadam se da ćemo s ovom praksom nastaviti i ubuduće“, izjavio je idejni tvorac projekta Amer Bukvić, predsjednik Uprave BBI banke čestitajući studentima na osvojenim nagradama.

  Sumirajući rezultate dekanesa Ekonomskog fakulteta Jasmina Selimović kazala je kako je zadovoljna ostvarenim.

  „Odlučili smo da BBI liga pregovaranja bude sastavni dio predmeta Osnovi menadžmenta/ Fundamentals of Management. Ovo je način da ono što se dešava u praksi pokušamo inkorporirati u nastavni proces. Studenti su dobili vrijedne nagrade na čemu smo zahvalni BBI banci, ali puno važnije je to što su dobili znanje i naučili vještine pregovaranja“, kaže dekanesa Selimović.

  Projekat BBI liderstva i izvrsnosti podržala je i aktuelna ministrica za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo Melika Husić-Mehmedović.

    Dugoročnu podršku domaćoj privredi Konzum nastavlja kroz novi projekat „Proizvedeno u BiH“

  „Samo teorijsko znanje bez praktične vježbe nije dovoljno, stoga je mogućnost da praktično vježbaju i nauče ono čime će se baviti u budućnosti beskrajno dragocjeno. Zahvaljujem se BBI banci koja je prepoznala studentsku populaciju i ulaže u razvijanje njihovih vještina. Ovaj program je od velike koristi za studente Ekonomskog fakulteta koji će sutra postati stručnjaci sa razvijenim vještinama pregovaranja, a samim tim biti i bolji menadžeri i bolje odgovoriti radnim izazovima“, izjavila je ministrica.

  Vrijedne nagrade

  Nagrade i priznanja najboljim studentima u okviru prvog ciklusa BBI lige pregovaranja uručene su na svečanoj ceremoniji. Prvo mjesto i nagradu od 1.500 KM te zlatnu plaketu sa replikom novca kralja Tvrtka iz 14. stoljeća, osvojila je Šejla Halilbegović, drugoplasirana je Džana Zerem, dok je treće mjesto osvojio Mirza Alić. Oni su dobitnici novčanih nagrada od 1.000, odnosno 500 KM i srebrene plakete s replikom srednjevijekovnog bosanskog novca koje je izradio sarajevski zlatar Sofić.

  Osim pojedinačnih nagrada za deset najboljih, organizirano je i takmičenje timova u pregovaranju za studente na Odsjeku za menadžment na bosanskom i engleskom jeziku. Prvoplasirani timovi sa ovih odsjeka osvojili su novčane nagrade od po 500 KM po timu. Prvo mjesto u timskom poretku iz predmeta „Fundamentals of Management“ osvojio je tim B7 sa članovima: Eldina Mehić, Emina Džino-Bader, Melisa Lihić i Amina Klisura. Prvo mjesto u timskom poretku iz predmeta „Osnove menadžmenta“, osvojio je tim E13 u sastavu: Džana Zerem, Mirza Alić, Luka Jurković i Hana Husomanović.

    Kako definisati robu i njene karakteristike

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Supported by TNT Grupacija
  Una
  Unahttps://poslovnisvijet.ba
  Una je prava dušica. Voli modu, pazi na zdravlje. Često piše o zdravoj ishrani i sportskom načinu života. Prati edukativne, zanimljive i zabavne teme.
  Supported by TNT Grupacija spot_img

  DRUGI UPRAVO ČITAJU