Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  U FBiH počinje kampanja protiv korištenja mobitela u prometu

  Federalno ministarstvo prometa i komunikacija, u saradnji sa BH Telecomom i HT Eronetom, u periodu od 2. do 30. aprila planira provesti medijsku kampanju „Glavu gore! Stop korištenju mobitela u prometu“.

  Sekretar Ministarstva Sanela Jakubović ističe da će ova dva telekom operatera u svojim kapacitetima promovisati nekorištenje mobitela u prometu, što će u konačnici dovesti do smanjenja saobraćajnih nesreća.

  Načelnik Jedinice za sigurnost u Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija Tomislav Bojić naglašava da su podaci o saobraćajnim nesrećama u proteklim godinama porazni, s obzirom na veliki broj smrtnih slučajeva i teško ozlijeđenih osoba.

  “Uzimajući u obzir istraživanja koja su provedena u zemljama Evropske unije, a koja su pokazala da je mobitel jedan od glavnih uzroka prometnih nesreća u EU, odlučili smo pokrenuti ovu medijsku kampanju. Prikazali smo kako mobitel djeluje na sve sudionike u prometu, posebno na vozače. Istraživanja su pokazala da je korištenje mobitela izuzetno opasno i mi kampanjom želimo ukazati na rizike korištenja mobitela”, izjavio je Bojić.

  Dodao je da se danas postavlja pitanje kako je mobitel postao jedan od glavnih uzročnika prometnih nesreća, te da će se u kampanju uključiti i kantonalni MUP-ovi, odnosno policajci koji će vozačima skretati pažnju na opasnosti korištenja mobitela u toku vožnje.

  U posljednje dvije sedmice kampanje bit će pojačane policijske kontrole na cestama, a posebno će se obraćati pažnja na vozače koji koriste mobitele u toku vožnje.

  Voditeljica Odjela za promociju i komunikacije BH Telecoma Nađa Lutvikadić – Fočo napominje da je kampanja posebno usmjerena ka mlađoj populaciji koja u dosta većoj mjeri koristi mobilni telefon, te da je “Glava gore“ ključni slogan  kampanje koja za cilj ima da sačuva živote i zdravlje učesnika u saobraćaju.

  Voditeljica Odjela za korporativne komunikacije HT Eroneta Misijana Brkić – Milinković je kazala da će HT Eronet promovirati kampanju na 20 bilboarda u Hercegovini, na lokalnim radiostanicama, a zatim i na portalima i putem društvenih mreža.

  “Istraživanja ukazuju da je pet sekundi potrebno u prosjeku da se odgovori na poruku na mobitelu, ali to znači da smo pet sekundi slijepi u prometu i tu se stvara ogromna mogućnost da se dogodi nesreća. Posljedice su nesagledive i mi želimo poručiti da moramo biti sigurni i odgovorni u prometu i da tipkanjem po mobitelu u toku vožnje ozbiljno ugrožavaš svoj i tuđi život – zaključila je Brkić“, Milinković.

  Objava U FBiH počinje kampanja protiv korištenja mobitela u prometu pojavila se prvi puta na Business Magazine.

  business-magazine.ba

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Supported by TNT Grupacija
  Supported by TNT Grupacija
  Mirko Mirko
  Mirko Mirkohttps://poslovne.com
  Mirko je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
  Supported by TNT Grupacija spot_img

  DRUGI UPRAVO ČITAJU