Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  Slobodan dan roditeljima prvačića – zaposlenicima Addiko Bank Sarajevo

  Tradicija započeta prije 4 godine, nastavljena je i ove godine. Zaposlenici Addiko Bank Sarajevo čija djeca kreću u prvi razred osnovne škole provest će prvi dan škole sa svojim mališanima, uz plaćeno odsustvo.

  „Polazak u školu, kao jedan od najvažnijih dana u životu svoje djece, naši zaposlenici sada već tradicionalno provode sa svojim mališanima, uz plaćeno odsustvo. Ova pozitivna praksa koju smo među prvima uveli na bh. tržištu, dio je naše brige o zadovoljstvu naših zaposlenika. Prepoznati smo kao kompanija u kojoj kandidati na razgovoru za posao ističu kao ključni motiv našu reputaciju poslodavca kod kojeg je ugodno raditi i koji brine o svojim zaposlenicima“, istakla je Suzana Tihi – Babić, direktorica Odjela ljudskih resursa Addiko Bank Sarajevo.

  Slobodan Dan Roditeljima Prvačića - Zaposlenicima Addiko Bank Sarajevo
  Slobodan dan roditeljima prvačića

  „Odnedavno smo, u okviru naše brige o zaposlenicima, ali i njegovanju porodičnih vrijednosti, kojima smo istinski posvećeni, uveli i praksu poklona za novorođene bebe zaposlenika, koje realizujemo u saradnji sa kompanijom „Sugar on top“, vrlo kreativnim preduzetnicama, koje svojim kreacijama dodatno uljepšaju našim zaposlenicima rođenje djeteta“, naglasila je Tihi – Babić.

  Slobodan Dan Roditeljima Prvačića - Zaposlenicima Addiko Bank Sarajevo
  Slobodan dan roditeljima prvačića

  Osim slobodnog dana, djeca zaposlenika koji polaze u prvi razred, dobila su i ruksake i kompletan školski pribor. Za ovu djecu, ali i svu ostalu djecu zaposlenika uzrasta od pet do trinaest godina tradicionalno se organizuje Addiko porodični dan, u okviru kojeg djeca obilaze radna mjesta roditelja i upoznaju se sa bankarskim poslovanjem.

  „I ove godine smo ugostili pedesetak mališana u našim prostorijama, pričali sa njima o bankarstvu, ali i realizovali niz kreativnih radionica, kako bismo im uljepšali boravak u Addiko banci“, istakao je Emir Jildizlar, menadžer korporativnih komunikacija Addiko Bank Sarajevo.

  Programi, aktivnosti i animacije u sklopu Addiko porodičnog dana imaju brojne prednosti: na zabavan način potiču porodičnu saradnju, snažno njeguju blizak i povjerljiv odnos između djece i roditelja, a kreativni izazovi rezultiraju u konačnici praktičnim, vrijednim i jedinstvenim uspomenama.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Supported by TNT Grupacija

  DRUGI UPRAVO ČITAJU