Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  Skoro pet miliona za privrednike i obrtnike Ilijaša po stopi od nula posto

  Rukovodstvo Bosna Bank International (BBI) – članica Uprave Emina Šišić i direktor Sektora za poslovanje sa pravnim licima Damir Zukanović, te načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić potpisali su danas ugovor o subvencioniranoj liniji za podsticaj privrednim subjektima s područja ove Općine.

  Riječ je o posebno kreiranoj liniji putem koje će privrednici i samostalni preduzetnici, kao i fizička lica čije se sjedište ili poslovna jedinica nalaze u Općini Ilijaš moći u BBI banci dobiti finansijska sredstva po subvencioniranoj stopi od 0 posto.

  Ovo je druga godina zaredom u kojoj smo ostvarili partnerstvo s Općinom Ilijaš. BBI banka obezbjedila je u ovu svrhu 4.750.000 KM iz vlastitih izvora i snosi rizik povrata sredstava. Općina obezbjeđuje troškove regresiranja profitne marže, a Banka ne naplaćuje troškove obrade, pa su ova sredstva praktično besplatna za klijente. Period otplate je od 12 do 60 mjeseci. Inače, Općina Ilijaš ima velike potencijale – metalurški je centar, ima razvijenu drvnu industriju i dobre prilike za razvoj turizma. Prošle godine linija je realizirana u cjelosti i 12 privrednika je iskoristilo sredstva. Prema našim analizama ročnost je bila oko 42 mjeseca, što je pokazatelj da su sredstva koristili za investiciona ulaganja ili za proširenje proizvodnih kapaciteta. Ove godine u saradnji sa Općinom, imamo još bolje i fleksibilnije uslove, nema nekih ograničenja, sve industrijske grane, osim onih koje nisu u skladu sa principima poslovanja BBI, mogu konkurirati za ova sredstva. Nadamo se i želimo ohrabriti i male porodične biznise da apliciraju i prošire poslovanje, kako bi im pomogli da postanu veliki. Također, u ovom periodu očekujemo da će biti više kratkoročnih finansiranja koja će se koristiti za pokrivanje tekućih obaveza”, izjavila je Emina Šišić, članica Uprave BBI banke i pozvala privrednike da se sa zahtjevima i pitanjima obrate u poslovnicu BBI banke u Ilijašu.

    BiH najviše željeza i čelika uvezla iz Srbije, a izvezla u Hrvatsku

  U svom obraćanju općinski načelnik Akif Fazlić istakao je da u narednoj godini očekuje privredni rast, te da je subvencionirana linija jedna od mjera koje ova Općina provodi kako bi pomogla privrednicima i samostalnim obrtnicima da očuvaju radna mjesta i prošire kapacitete.- Tekst se nastavlja nakon oglasa –

  Povoljna sredstva, odnosno sredstva bez troškova obrade i profitne marže, prošle godine iskoristilo je 12 privrednih subjekata. Subvencionirana linija pokazala se kao jako uspješan projekat i to nas je ponukalo da i ove godine kreiramo ovaj program, putem javnog poziva bankama. Općina je za subvencioniranje izdvojila 100.000 KM, čime će biti pokriveni svi troškovi profitne marže. Maksimalan rok otplate je do 5 godina, a ove godine smo i podigli limit finansiranja za velike firme koje zapošljavaju iznad 250 radnika, i sada je to 500.000 KM. Očekujemo izuzetne efekte u smislu očuvanja radnih mjesta i proširenja kapaciteta poslovanja”, kazao je načelnik Fazlić. 

  Uskoro će u dnevnim novinama i na službenim web stranicama Banke i Općine Ilijaš biti objavljen Javni poziv privrednicima, sa svim uslovima za apliciranje za subvencionirana sredstva. Zainteresirani privrednici sve informacije o povoljnim sredstvima mogu dobiti u najbližoj poslovnici BBI banke ili putem e-maila: [email protected], kao i u Općini Ilijaš.

  Nakon potpisivanja Ugovora, u organizaciji Općine Ilijaš održan je sastanak  sa 40-ak privrednika ove Općine sa kantonalnim ministrom privrede Adnanom Delićem. Ovom prilikom privrednici su upoznati sa programima mjera koje je Vlada Kantona Sarajevo usvojila u cilju  podrške privrednim aktivnostima i kreiranju novih radnih mjesta.

    (VIDEO) Večeras koncert Harisa Džinovića na „Ljetnoj pozornici Ilidža“: Minimalno tri sata najbolje kafanske muzike

  Istaknut je i doprinos BBI banke u smislu finansijske podrške privrednicima sa područja Kantona Sarajevo putem linija finansiranja za koja je Vlada KS u prethodnim godinama obezbijedila sredstva u budžetu iz koje se regresiraju troškovi profitne marže finansiranim privrednim subjektima.

  Skoro Pet Miliona Za Privrednike I Obrtnike Ilijaša Po Stopi Od Nula Posto
  Skoro pet miliona za privrednike i obrtnike Ilijaša po stopi od nula posto 1
  Skoro Pet Miliona Za Privrednike I Obrtnike Ilijaša Po Stopi Od Nula Posto
  Skoro pet miliona za privrednike i obrtnike Ilijaša po stopi od nula posto 2

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Supported by TNT Grupacija
  Una
  Unahttps://poslovnisvijet.ba
  Una je prava dušica. Voli modu, pazi na zdravlje. Često piše o zdravoj ishrani i sportskom načinu života. Prati edukativne, zanimljive i zabavne teme.
  Supported by TNT Grupacija spot_img

  DRUGI UPRAVO ČITAJU