back to top

Prodaju se objekti KJP ‘ZOI’84’, ostalo još sedam dana za prijavu: Apartmani Hotela Bjelašnica, poslovna zgrada…


Prodaju Se Objekti Kjp ‘Zoi’84’, Ostalo Još Sedam Dana Za Prijavu: Apartmani Hotela Bjelašnica, Poslovna Zgrada…

Kantonalna agencija za privlačenje investicija i privatizaciju objavila je u petak, 8. juna ove godine, Javni poziv za učešće na aukcijskim prodajama jedne poslovne zgrade i tri posebna dijela apartmana Hotela Bjelašnica, koji su u vlasništvu Kantonalnog javnog preduzeća “ZOI ’84” Olimpijski centar Sarajevo d.o.o. Sarajevo.

Najveću procijenjenu vrijednost ima MOC PRESS CENTAR – Poslovna zgrada u privredi 1 i zemljište uz privrednu zgradu, ukupne površine 2.397 m2.

U prodaju ide i posebni dio apartmana Hotela Bjelašnica – prostorija u suterenu i to: Garaža G1, ukupne površine 158 m2.

Također se prodaju i posebni dio apartmana istog hotela, a tiče se poslovnog prostora u suterenu, ukupne površine 63 m2, kao i posebni dio apartmana – prostorija u suterenu – Skijašnica S1, ukupne površine 30 m2. 

Svi imaju upisano pravo vlasništva od strane spomenutog kantonalnog preduzeća, udio 1/1 i bez tereta su Iz ovog preduzeća pozivaju potencijalne kupce da se prijave na ovaj javni poziv i postanu vlasnici navedenih objekata, a za to imaju još sedam dana do isteka ovog poziva.

A kako je navedeno u ovom javnom pozivu, početne cijene predmeta prodaje utvrđene su na osnovu procjena fer tržišne vrijednosti nekretnina i potvrđene Odlukom Vlade Kantona Sarajevo. Prodaja nekretnina ispod početne cijene neće se provoditi.

„Pravo učešća na aukcijama stiče se popunjavanjem obrasca za prijavu, uplatom depozita i dostavljanjem dokumentacije tražene ovim javnim pozivom. Obrazac za prijavu na aukcije je sastavni dio ovog poziva i može se preuzeti na web stranici Agencije – www.kaip.ba ili u prostorijama Kantonalne agencije za privlačenje investicija i privatizaciju, ul. Aleja Bosne Srebrene bb – II sprat blok B“, precizirali su u Javnom pozivu.

Isto tako je određeno i da se dokumentacija dostavlja putem pošte ili lično na adresu Kantonalne agencije privlačenje investicija i privatizaciju, uz obaveznu naznaku šifre predmeta i broja aukcije na koju se prijavljuju, najkasnije 7 dana prije početka aukcije, odnosno do 23.06.2023. godine do 16:00 sati. 

Svi ostali detalji mogu se pročitati u Javnom pozivu, koji je objavljen na linku: http://kaip.ba/files/javnipozivi/auk-076-079/javnipoziv-auk-076-079.pdf

„Aukcije će se održati u aukcionarskom centru ove kantonalne agencije, i to po sljedećem rasporedu:

– Posebni dio apartmana – hotela Bjelašnica – prostorija u suterenu i to: Skijašnica S1, ukupne površine 30 m2 s početkom aukcije u 10:00 sati i vremenom registracije od 8:00 do 10:00 sati;

– Posebni dio apartmana – hotela Bjelašnica – poslovnog prostora i to: Poslovni prostor u suterenu, ukupne površine 63 m2 s početkom aukcije u 11:00 sati i vremenom registracije od 9:00 do 11:00 sati;

– Posebni dio apartmana – hotela Bjelašnica – prostorija u suterenu i to: Garaža G1, ukupne površine 158 m2 s početkom aukcije u 12:00 sati i vremenom registracije od 10:00 do 12:00 sati, te

– MOC PRESS CENTAR – Poslovna zgrada u privredi 1 i zemljište uz privrednu zgradu, ukupne površine 2397 m2 s početkom aukcije u 14:30 sati i vremenom registracije od 12:30 do 14:30 sati“, odredili su iz ove agencije.

Također su i da će se registracija učesnika vršiti u prostorijama ovog aukcijskog centra. 

„Prilikom registracije, učesnici na aukciji dužni su obavezno dostaviti potvrdu o uplati naknade za učešće. Naknada za učešće uplaćuje se na račun Kantonalne agencije za privlačenje investicija i privatizaciju, ul. Aleja Bosne Srebrene bb, Sarajevo, broj: 134 663 10070909 93 kod ASA BANKA d.d. Sarajevo“, navedeno je u Javnom pozivu.

Za sve dodatne informacije vezane za način podnošenja ponuda i postupak prodaje svi zainteresirani mogu se obratiti kontakt osobama iz ove agencije, i to: Emini Idrizović, tel. 033/560-034, e-mail: emina.idrizovic@kaip.ba kao i  Amri Kaljić, tel. 061/137-636, e-mail: amra.kaljic@zoi84.ba, saopćeno je iz Press službe KS.


pressmediabih.com
Supported by TNT Grupacija

DRUGI UPRAVO ČITAJU