Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  Nedostatak uposlenih i velike gužve otežavaju aviosaobraćaj u Evropi


  Nedostatak Uposlenih I Velike Gužve Otežavaju Aviosaobraćaj U Evropi

  Na mnogim aerodromima širom Evrope smanjen je broj uposlenika, dok je povećan broj putnika i letova što putovanja na međunarodnom nivou značajno otežava.

  Dolaskom turističke sezone i godišnjih odmora, od juna je u mnogim zemljama povećan broj međunarodnih letova. Ipak, broj uposlenika smanjen zbog pandemije COVID-19 i štrajkovi uposlenih doveli su do krize na mnogim aerodromima.

  Na aerodromima u mnogim zemljama dolazi do dugih čekanja, a pojedini putnici imaju poteškoća s preuzimanjem prtljaga.

  Cijeli dan bez odlaznih letova na aerodromu u Briselu

  Na mnogim aerodromima zbog štrajkova uposlenika koji traju duže od mjesec, dolazi do otkazivanja letova.

  Zbog štrajka uposlenih u osiguranju 20. juna na Aerodromu u Briselu, nije bilo polijetanja putničkih aviona.

  S obzirom na to da nije bilo sigurnosne provjere putnika i prtljaga, nije bilo moguće realizirati odlazne letove s aerodroma u Briselu. Aerodrom je tog dana primao samo putnike s dolaznih letova i vršio kargo usluge.

  Štrajk uposlenih u aviokompanijama također dovodi do brojnih čekanja na Aerodromu u Briselu. Mnogi letovi bivaju preusmjereni ili otkazani.

  Zbog štrajka uposlenih u Ryanairu od 22. jula dolazi do gužvi na aerodromima Brisel i Charleroi.

  Kašnjenje 41,5 posto letova na aerodromu u Amsterdamu

  Zvaničnici Aerodroma Schiphol u Amsterdamu od aprila imaju problema s iznalaženjem adekvatnog rješenja za gužve na aerodromu.

  Iako je okončan štrajk kojeg su 23. aprila pokrenuli uposlenici Holandske kraljevske aviokompanije (KLM), još uvijek nije riješen problem s gomilanjem prtljaga na aerodromu Schiphol, njegovim kašnjenjem ili gubljenjem.

    Uvoz električnih i hibridnih vozila u BiH ima višestruke benefite

  Mnogi letovi su otkazani, a dio njih je biva preusmjeren u Rotterdam ili Eidenhoven.

  Redovi putnika na odlaznim međunarodnim letovima ponekad su dugi i nekoliko stotina metara.

  Kvar na sistemu za prtljag 20. jula doveo je do otkazivanja karata nekoliko hiljada putnika, a na aerodromu je došlo do gomilanja putničkih prtljaga.

  CNN Travel je objavio listu preusmjerenih letova od 26. maja do 19. jula navodeći kako je Schiphol u top pet najproblematičnijih aerodroma te da je na njemu došlo do kašnjenja 41,5 posto letova.

  Na ciriškom aerodromu dnevno 250 prtljaga ne bude dostavljeno vlasniku

  U Švicarskoj su počeli školski raspusti pa su se mnoge porodice odlučile na putovanja u inostranstvo. Ipak, nedovoljan broj uposlenih na aerodromu u Cirihu te otkazivanje pojedinih letova doveli su do toga da 29. i 30. juna na prijemu prtljaga bude zadržano 750 kofera.

  Pored toga, zbog kašnjenja u pružanju usluga koje se tiču prtljaga, svakodnevno u prosjeku 250 kofera ne bude predato vlasniku, a trenutno više od 1.700 čeka da bude predato.

  U Njemačkoj više od 2.000 otkazanih letova

  Njemačka aviokompanija Lufthansa saopćila je kako je do kraja august otkazano 2.000 letova s i na aerodrome u Frankfurtu i Minhenu.

  Uzrok otkazivanja letova jeste nedovoljan broj uposlenih u aviokompanijama i na aerodromima. Lufthansa je u junu otkazala oko četiri posto letova.

  Tokom pandemije COVID-19 broj uposlenih na Međunarodnom aerodromu u Frankfurtu otkazano je 7,8 posto letova za juli, a na 68 posto njih je došlo do kašnjenja.

    UPFBiH predstavilo dokument „Šta poslodavci očekuju od vlasti“

  Nekoliko hiljada putnika čeka preuzimanje prtljaga, a uprava je savjetovala korištenje raznobojnog i upečatljivog prtljaga.

  Njemačke vlasti žele riješiti problem s nedostatkom osoblja, a rješenje bi moglo biti u turskim radnicima. Sporazumom između Njemačke i Turkiye potpisanim početkom mjeseca predviđeno je da radnici iz Turkiye budu raspoređeni na poslovima preuzimanja i rukovanja prtljagom.

  Zbog strogih sigurnosnih pravila za ovo rješenje je potrebno nekoliko sedmica.

  Ograničenje prodaje karata u Velikoj Britaniji

  Aerodrom Heathrow koji nema dovoljan broj uposlenih da odgovori na povećan broj putnika prema inostranstvu, nije uspio na brz način realizirati nova zaposlenja.

  Pored toga, zbog smanjenja plata za oko 10 posto tokom pandemije, oko 700 uposlenika British Airwaysa koji rade na Heathrowu, većinom na poslovima karata, odlučilo je stupiti u štrajk. Uslijedilo je povećanje od osam posto pa je štrajk okončan 22. jula.

  Veće plate su tražili i uposlenici Aviation Fuel Services (AFS), jedna od kompanija koje rukovode Heathrowom.

  Uprava aerodroma bila je primorana smanjiti broj prodajnih karata s obzirom na nedovoljan broj uposlenih, što je izazvalo posebno nezadovoljstvo Emirates Airlinesa.

  Nekoliko stotina otkazanih letova u Italiji

  Štrajk uposlenih u aviokompanijama i sindikata kontrolora zračnog saobraćaja u Italiji 17. jula doveo je do otkazivanja mnogih letova.

  Pored njih, na štrajk su se odlučili i uposleni u pojedinim niskobudžetnim kompanijama među kojima su Ryanair, Air Malta, Easyjet i Volotea, koji će biti održan danas između 14 i 18 sati.

    Dolar na novom najvišem nivou u 20 godina

  Zbog štrajka su otkazane na stotine letova, a dolazi i do mnogih kašnjenja.


  pressmediabih.com

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Supported by TNT Grupacija
  Mirko Mirko
  Mirko Mirkohttps://poslovne.com
  Mirko je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
  Supported by TNT Grupacija spot_img

  DRUGI UPRAVO ČITAJU