Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  Izgradnja kompleksa u Tuzli vrijednog milijardu KM trebala bi početi na proljeće


  Izgradnja Kompleksa U Tuzli Vrijednog Milijardu Km Trebala Bi Početi Na Proljeće

  Izgradnja Kompleksa U Tuzli Vrijednog Milijardu Km Trebala Bi Početi Na Proljeće
  Izgradnja kompleksa u Tuzli vrijednog milijardu KM trebala bi početi na proljeće

  Uređenje parcele na kojoj će se naći prva zgrada iz kompleksa Crystalico trebala bi uskoro početi, a izgradnja se očekuje već na proljeće. Vrijednost cjelokupnog projekta koji će promijeniti izgled dijela Tuzle je milijardu konvertibilnih maraka.

  O projektu Crystalico u Tuzli se priča već nekoliko godina, a prvi radovi na terenu konačno bi trebali uslijediti. Prema informacijama kojima raspolaže Klix.ba, investitoru je već izdata urbanistička i lokacijska dozvola, a do proljeća bi cjelokupna dokumentacija trebala biti finalizirana.

  Upravo u prvim danima proljeća trebao bi uslijediti početak izgradnje prve, a ujedno i najmanje zgrade koja će imati 34 sprata. Kroz pripremne radove, uskoro je planirano rušenje objekata koji se trenutno nalaze u nekadašnjem kompleksu Livnice čelika u Tuzli, koju je ranije zajedno sa zemljištem kupio aktuelni načelnik Kalesije Sead Džafić.

  Prema informacijama kojima raspolaže Klix.ba, iako je u realizaciju projekta bio uključen i Džafić, on je u konačnici prodao zemljište te će u investiciji u cijelosti biti uključen nizozemski investitor.

  U cilju izgradnje luksuznog kompleksa fegistrovana je i firma ARBA koja svoje prostorije trenutno ima u jednoj od Livničinih nekadašnjih zgrada.

  U javnom registru poslovnih subjekata u Bosni i Hercegovini je navedeno da su osnivači kompanije ARBA d.o.o. Tuzla Marlon Afzal Abdoelrahiman i Mohammed-Azem Rodjan sa nizozemskim adresama. Oni su navedeni i kao prokuristi, dok je direktor kompanije Adnan Smajlović.

  Geotehnička studija o inžinjersko-geološkim i geomehaničkim ispitivanjima terena zbog izrade izvedbene tehničke dokumentacije kompleksa Crystalico već je ranije završena, a istraživanje je pokazalo da je lokalitet na kojem je predviđena izgradnja pogodan za takvu namjenu.

  Jedinstveno zdanje vrijedno milijardu KM uveliko će doprinijeti promjeni cjelokupnog arhitektonskog izgleda Tuzle, a kako je navedeno na zvaničnoj web stranici kompanije, cijeli kompleks je baziran na ideji kristala od soli, s obzirom da je historija Tuzle vezana za so.

  Prema idejnom rješenju, Crystalico će biti sastavljen od pet jedinstvenih kula u obliku kristala soli, a izgradnja bi trebala trajati više od pet godina.

  Kompleks će sadržavati stambeno-poslovne prostore, restorane, salone, dječija igrališta, kao i uređene saobraćajnice sa kružnim tokovima.

  Krajem aprila 2019. godine Gradsko vijeće Tuzle prihvatilo je Regulacioni plan Irac-jug koji je otvorio mogućnost za izgradnju savremenog stambeno-poslovnog objekta Crystalico.

  Izgradnja Kompleksa U Tuzli Vrijednog Milijardu Km Trebala Bi Početi Na Proljeće
  Izgradnja kompleksa u Tuzli vrijednog milijardu KM trebala bi početi na proljeće

  klix/press


  pressmediabih.com

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Supported by TNT Grupacija

  DRUGI UPRAVO ČITAJU