Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  Halal certifikat je prilika za ulazak na nova tržišta

  Prvi Halal Business Forum, koji će se održati u Zagrebu u utorak, 21. rujna 2021. u zagrebačkom hotelu Westin, okupit će na jednom mjestu brojne dionike s područja trgovine, proizvodnje, usluga, financija, IT-a, prodaje i turizma, poslovnih institucija, kao i inozemnih veleposlanstava, koji će u otvorenom razgovoru istražiti nove poslovne mogućnosti u području široke platforme suradnje, kojoj je zajednički nazivnik posjedovanje halal certifikata.

  Organizator Foruma je Centar za certificiranje halal kvalitete, koji je od svog osnutka 2010. godine dosad u Hrvatskoj dodijelio ukupno više od 160 halal certifikata. Većina poznatih prehrambenih brendova, kao i određeni hoteli, hotelski lanci, restorani, turističke agencije, pa čak i obrazovne ustanove i proizvođači dezinficijensa, posjeduje taj certifikat, istaknuo je doc.dr.sc. Aldin Dugonjić, rukovoditelj Centra za certificiranje halal kvalitete.

  Forum će se odvijati, nakon uvodnih izlaganja, kroz 4 panela – veleposlanički, na kojem će veleposlanici Malezije, Irana, Indonezije i Azerbejdžana, govoriti o najboljem pristupu i mogućnostima suradnja nanjihovimtržištima te uvjetima za investicije, slijedi panel o halal tržištu i trendovima, na kojemu će biti predstaviti predstavnici hrvatske industrije (Lukač, Mlinar, Grbić, Gec i TLK ekologija). Na panelu o povezivanju halal tržišta na području Jugoistočne Europe govorit će predstavnici Podravke, sarajevskog AS Holdinga, BBI banke, Privredne komore Srbije kao i crnogorskog Udruženja za promociju i razvoj islamske ekonomije, dok će zaključni panel biti posvećen halal turizmu, na kojem će svoja iskustva podijeliti predstavnici  zagrebačkog Hotela Esplanade, Zvona Cateringa, Hotela Europa Sarajevo i Termi Sveti Martin.

  Na Forumu će, među ostalima, govoriti i Yunus Ete, predsjednik World Halal Summit Councila, koji je na prvom virtualnom E-Halal Expou, održanom krajem 2020. godina, ocijenio da bi vrijednost halal tržišta sa sadašnjih 2,1 trilijuna dolara mogla dosegnuti gotovo 3 trilijuna dolara već 2023. godine.
   
  Halal Certifikat Je Prilika Za Ulazak Na Nova Tržišta
  Halal certifikat je prilika za ulazak na nova tržišta

  Vrijednost halal tržišta u EU zemljama procjenjuje se na 66 milijardi dolara, s rastom svake godine između 2 i 3 postotna poena.

  UEU se, inače, proizvodi jako velik broj halal proizvoda kako za potrebe domaće populacije, ali istodobno jako puno za izvoz. I Hrvatska ima nekoliko takvih primjera, poput tvornice baklave blizu Zagreba, koja gotovo cjelokupnu proizvodnju izvozi na brojna tržišta, za što je jedan od bitnih izvoznih aduta bio upravo halal certifikat.

  Fokusirajući se na pitanja koja su najrelevantnija za današnju globalnu halal industriju, koja raste iz godinu u godinu, Halal Business Forum osmišljen je kako bi potaknuo novo razmišljanje i djelovanje, istovremeno pružajući jedinstveno mrežno okruženje za povezivanje kvalificiranih kupaca s proizvođačima i dionicima u različitim segmentima proizvodnje i u turizmu.Istodobno, Forum bi trebao dati analizu onoga što je napravljeno i što bi trebalo napraviti, uz korištenje EU fondova.

  Forum je namijenjen proizvođačkom i turističkom sektoru, distributerima, certifikacijskim tijelima, neprofitnim organizacijama, državnim institucijama, bankarskom i financijskom sektoru.

  HBF 2021 izvrsna je platforma za predstavljanje svih čelnika industrije, neprofitnih organizacija, predstavnika državnih tijela, rukovoditelja poslovnog i hotelskog menadžmenta, putničkih agencija, jedinica lokalne samouprave, sveučilišnih predavača, znanstvenih istraživača, financijskih institucija, kupaca i trgovačkih posjetitelja. i raspravljati o najnovijim trendovima u ovom vrlo uspješnom segmentu tržišta.

  Cjelovit program dostupan je na https://hbf2021.halal.hr/agenda.

  Na linku https://halal.hr/halal-certificirane-tvrtke-i-proizvodi nalazi se popis certificiranih tvrtki, pružatelja usluga i proizvoda.

  HBF 2021. održava se uz sve propisane epidemiološke mjere. Za sudjelovanje je potrebna prethodna registracija https://hbf2021.halal.hr/registration

  Halal Certifikat Je Prilika Za Ulazak Na Nova Tržišta
  Halal certifikat je prilika za ulazak na nova tržišta

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Supported by TNT Grupacija
  Supported by TNT Grupacija
  Alem Sinanović
  Alem Sinanović
  Alem Sinanović je urednik digitalnih medija TNT Grupacije. Gotovo opsesivno istražuje digitalu, SEO, mogućnosti online zarade i sl.
  Supported by TNT Grupacija spot_img

  DRUGI UPRAVO ČITAJU