1 C
Sarajevo
NaslovnicaBanke i kreditiDruštvena odgovornost u radnoj okolini – praktična iskustva Addiko Bank Sarajevo

Društvena odgovornost u radnoj okolini – praktična iskustva Addiko Bank Sarajevo

()

Društvena odgovornost u radnoj okolini – praktična iskustva Addiko Bank Sarajevo naziv je prezentacije kojom su predstavljena dosadašnja iskustva Addiko Bank Sarajevo na 13. Konferenciji o održivom razvoju koja se održala tokom protekla dva dana u Zagrebu.

Društvena odgovornost u radnoj okolini – praktična iskustva Addiko Bank Sarajevo
Addiko Bank Sarajevo

Konferencija je održana u  hibridnom formatu, a tematski je pokrila ključna područja održivosti, kao što su klimatske promjene,  održivo finansiranje, izvještavanje o održivosti, društvenoj pravdi i odnosima prema zaposlenicima,  industrijske i politike raznolikosti, te prirodnom kapitalu.

Fokusiranost na bitno, efikasnost i jednostavna komunikacija su osnovne vrijednosti naše kompanije, koje u odnosima sa zaposlenima podrazumijevaju njihovu aktivnu ulogu u inoviranju i digitalizaciji, visoke etičke i druge standarde, snažnu orjentisanost na promociju internih potencijala, te zajedničko obilježavanje svih uspjeha“, istakao je Emir Jildizlar, menadžer korporativnih komunikacija Addiko Bank Sarajevo i dodao da Banka kontinuirano radi na poboljšanju radnog okruženja.   

Društvena odgovornost u radnoj okolini – praktična iskustva Addiko Bank Sarajevo
Addiko Bank Sarajevo

Govoreći o društveno odgovornim aktivnostima i uključenosti zaposlenika Addiko Bank Sarajevo u njihovu realizaciju, Jildizlar je posebno istakao Addiko Cares, kao krovnu aktivnost korporativnog volontiranja, zatim akciju „Jedan paketić za jedan osmijeh“ namijenjenu bolesnoj i socijalno ugroženoj djeci koju ova banka provodi duže od deceniju, te Addiko porodični dan namijenjen djeci zaposlenika.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

spot_img

najnovije biznis vijesti

spot_img

možda vas zanima i ovo