Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  Javni poziv privrednicima Općine Konjic da apliciraju za povoljna sredstva finansiranja

  Na osnovu Ugovora o realizaciji subvencionirane linije za privredne subjekte, potpisanog 15.10.2021. između Općine Konjic <https://www.konjic.ba/ba/index.php> i Bosna Bank International d.d. Sarajevo objavljen je Javni poziv privrednim subjektima sa sjedištem na području Općine Konjic za podnošenje zahtjeva za odobrenje finansiranja.


  Radi se o projektu koji će privrednicima omogućiti da apliciraju za sredstva po stopi od 0 do 1 posto u zavisnosti od ročnosti. BBI banka je za ove potrebe obezbijedila blizu 11 miliona KM, dok je Općina Konjic iz Budžeta izdvojila 300.000 KM na ime subvencije za cijelo vrijeme korištenja finansiranja

  Cilj Ugovora je obezbijediti finansijska sredstva privrednim društvima i obrtnicima za održavanje postojećeg nivoa privrednih aktivnosti, postojeće proizvodnje i održavanje postojećih radnih mjesta, te produktivnije poslovanje, veću iskorištenost kapaciteta, kao i rast privrednih aktivnosti, pokretanje nove proizvodnje i  pružanje usluga i novo zapošljavanje i povećanje izvoza.

  Maksimalan iznos odobrenih finansiranja za jedno privredno društvo iznosi 500.000 KM, a za obrtnike do 100.000 KM, uz grace period – po zahtjevu korisnika i odobrenju BBI -do maksimalno 6 mjeseci.
  Javni poziv subjektima male privrede za podnošenje zahtjeva za odobrenje finansiranja u PDF formatu možete preuzeti na službenoj web stranici BBI banke na linku ovdje.<https://bbi.ba/documents/2021/BBI-Opcina_Konjic-Javni_poziv.pdf>

  Zahtjevi sa potrebnom dokumentacijom podnose se u zatvorenim kovertama na adresu Bosna Bank International d.d. Sarajevo – Poslovnica Konjic, Maršala Tita br. 35, kao i elektronski na mail adresu [email protected]<mailto:[email protected]>, putem koje zainteresovani privrednici mogu zatražiti dodatne informacije, kao i pozivom na brojeve telefona: 036 712 730; 036 555 712 i 036 555 717.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Supported by TNT Grupacija
  Alem Sinanović
  Alem Sinanović
  Alem Sinanović je urednik digitalnih medija TNT Grupacije. Gotovo opsesivno istražuje digitalu, SEO, mogućnosti online zarade i sl.
  Supported by TNT Grupacija spot_img

  DRUGI UPRAVO ČITAJU