BBI banka podržala pokretanje portala covidinfo.ba

U cilju prevencije bolesti i pomoći oboljelim od Covida-19 Bosna Bank International (BBI) podržala je i pokretanje online portala koji objavljuje stručne informacije vezano za ovu bolest. Na stranici www.covidinfo.ba, građani BiH imaju priliku pročitati provjerene informacije i savjete, te putem formulara „Pitaj ljekara“ poslati upit i dobiti besplatan odgovor na e-mail u roku od 24 sata. Na pitanja građana odgovara tim ljekara koji i učestvuje u izradi sadržaja na portalu.

„BBI banka je tokom aktuelne pandemije u nekoliko navrata donirala novčanu pomoć zdravstvenim institucijama širom BiH za nabavku neophodnih materijala u njihovom radu. Podrškom projektu covidinfo.ba građanima BiH dajemo priliku da dobiju stručne i pouzdane odgovore, te smjernice koje treba poduzeti u zaštiti zdravlja.“, izjavio je Emir Čehajić, član Uprave BBI banke.

Šta je Covid- 19, koje su posljedice, šta je to post- covid oporavak, kako korona utiče na hronične bolesnike, šta je D-dimer, šta je oksimetar, koje vrste vakcina postoje u svijetu i kakave su nus pojave, samo su neka od pitanja koja čujemo svakodnevno. Ponuđenih odgovora je puno, i nerijetko dolaze iz neprovjernih izvora i nestručnih osoba. Upravo zbog toga, prim. dr Emir Talirević iz „Moje klinike“ u suradnji s PROMO&CME i BBI bankom pokrenuli su web portal covidinfo.ba, prvi i jedini bh. web portal posvećen tematici koronavirusa i post-covid stanja pacijenata.

„Poznato je da uspijeh liječenja zavisi sa jedne strane od kvalitetnog ljekara koji može da prepozna različite aspekte zdravstvenog problema, sa jedne strane, te od pacijenta koji može da uoči područja gdje svojim učešćem može pomoći u poboljšanju ishoda bolesti. Kao rezultat prepoznate potrebe ove sinergije u dijagnostici i liječenju oboljenja, “Moja klinika” pokrenula je ovaj portal uz podršku BBI banke s ciljem podizanja kvalitete zdravstvene usluge, jer sada pacijenti mogu komunicirati s ljekarima online i postavljati pitanja, kao i širenja korisnog znanja”, izjavio je dr. Talirević.

U izradi sadržaja na portalu učestvuju mnogi renomirani stručnjaci – ljekari iz različitih oblasti iz cijele Bosne i Hercegovine, kako bi svojim besplatnim savjetima pomogli građanima BiH.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Supported by TNT Grupacija

DRUGI UPRAVO ČITAJU