4 C
Sarajevo
NaslovnicaBiznis vijestiBBI banka i Općina Novo Sarajevo: Sredstva za podršku zapošljavanju po stopi...

BBI banka i Općina Novo Sarajevo: Sredstva za podršku zapošljavanju po stopi od nula posto

()

Predsjednica Uprave Bosna Bank International (BBI) d.d. Sarajevo Emina Šišić i načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović potpisali su danas ugovor o subvencioniranoj liniji finansiranja za podsticaj zapošljavanju privrednim subjektima s područja ove Općine. Riječ je o posebno kreiranoj liniji putem koje će privrednici čije se sjedište ili poslovna jedinica nalaze u Općini Novo Sarajevo moći u BBI banci dobiti finansijska sredstva po subvencioniranoj stopi od 0 posto.

“BBI je na osnovu javnog poziva bankama izabrana kao najpovoljniji ponuđač i raduje me da smo u mogućnosti nastaviti pružati neophodnu podršku privredi kroz ovaj model javno-privatnog partnerstva. Mnogo puta do sada smo isticali i dokazali kako je naše strateško opredjeljenje podrška privredi BiH, posebno kroz razvoj malih i srednjih preduzeća jer su oni nosioci razvoja svake tržišne ekonomije. Mi u BBI smo sretni da ćemo implementacijom ovog projekta kreirati nova radna mjesta na području Općine Novo Sarajevo kroz proširenje obima proizvodnje i poslovnih mogućnosti malih i srednjih kompanija.” – izjavila je nakon potpisivanja Emina Šišić, predsjednica Uprave BBI banke, te dodala kako je ovo odlična prilika da privrednici dobiju finansijska sredstva po stopi od nula posto nakon subvencije i povećaju svoje proizvodne kapacitete i broj zaposlenih

bbi banka i općina novo sarajevo: sredstva za podršku zapošljavanju po stopi od nula posto

“Period otplate je od 12 do 84 mjeseca, s mogućnošću grace perioda do 9 mjeseci. Ohrabrujem poduzetnike da iskoriste ovu priliku i apliciraju za sredstva u BBI banci odmah po objavi Javnog poziva”, zaključila je nakon potpisivanja ugovora Emina Šišić, predsjednica Uprave Bosna Bank International.

U svom obraćanju općinski načelnik dr. Hasan Tanović istakao je da je subvencionirana linija dio  programa aktivne politike zapošljavanja koju Općina provodi.

bbi banka i općina novo sarajevo: sredstva za podršku zapošljavanju po stopi od nula posto

“Radi se o jednoj od pet mjera koje se realiziraju putem javnih poziva u okviru Programa aktivne politike zapošljavanja i unapređenja poslovnog okruženja. Cilj ove mjere je, posredstvom izabrane banke, potaknuti razvoj poduzetništva i povećati stopu zaposlenosti kroz povoljne uslove kreditiranja, koji mogu doprinijeti pokretanju, održavanju ili unapređenju poslovne aktivnosti. Općina je ukupno izdvojila 20.000 KM za 2021. godinu i to za subvencioniranje pune vrijednosti profitne marže po svakom pojedinačnom finansiranju i 50% troškova obrade dugoročnih finansiranja“, rekao je načelnik Tanović.

Nakon potpisivanja ugovora, BBI banka će objaviti Javni poziv za dodjelu poticajnih sredstava privrednim subjektima sa sjedištem na području Općine Novo Sarajevo, sa svim detaljima o uslovima i načinu prijave. Zainteresirani privrednici sve informacije o povoljnim sredstvima mogu dobiti u najbližoj poslovnici BBI banke ili putem e-maila: linijanovosarajevo@bbi.ba, kao i u Općini Novo Sarajevo.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

spot_img

najnovije biznis vijesti

spot_img

možda vas zanima i ovo