Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  Za 104,1 milion eura uloženih u proteklih pet godina, Komorski investicioni forum Zapadnog Balkana proglasio je “Alkaloid” vodećim investitorom u regionu

  Povodom pete godišnjice svog osnivanja, Komorski investicioni forum Zapadnog Balkana (Comorian Investment Forum of the Western Balkans -WB6CIF), čiji je suosnivač Evropska unija, objavio je početkom 2023. godine poziv za učešće na regionalnom konkursu za kompanije iz šest zemalja članica. Rangiranje prijava, podijeljenih u šest kategorija, izvršila je komisija koju čine po jedan predstavnik iz svake od šest privrednih komora Zapadnog Balkana i predstavnik ureda Komorskog investicionog foruma.

  Prva nagrada u kategoriji “Vodeći investitor (šampion) u zemljama Zapadnog Balkana” dodjeljena je “Alkaloidu” AD Skoplje, a uručena je na prigodnoj svečanosti organizovanoj u čast dostignuća najboljih i najuspješnijih kompanija u regionu.

  Uzimajući u obzir značaj kontinuiranog ulaganja i unapređenja u svim segmentima poslovanja, te visoko pozicioniranje kao jedno od ključnih strateških opredjeljenja u poslovnoj politici „Alkaloida”, ova nagrada predstavlja još jednu značajnu potvrdu dostignuća kompanije:

  „Alkaloid je u svojoj dugoj istoriji prošao kroz brojne izazove, ali jedna činjenična konstanta tokom devetodecenijskog razvoja bila su ulaganja koja su u protekle tri decenije bila usmjerena na izgradnju i proširenje proizvodnih kapaciteta, istraživačko-razvojnih kapaciteta, instaliranje savremene opreme, laboratorija i tehnologija, savremenog softvera te na dobro obučeno osoblje. Samo u proteklih pet godina investirali smo 104,1 milion eura u zemlje regiona, integrišući naše poslovanje u svrhu boljeg poslovanja iz naše baze u Makedoniji. Odlučni smo da ostanemo na tom kursu i ubuduće, radeći na globalizaciji brenda ‘Alkaloid’, dostojanstveno i predano, prakticirajući visoke etičke standarde, kredibilitet i profesionalan pristup u cjelokupnom poslovanju” – izjavio je generalni direktor/predsjednik Odbora direktora kompanije Živko Mukaetov.

  Komorski investicioni forum je zajednička inicijativa privrednih komora zemalja Zapadnog Balkana, čiji je suosnivač Evropska unija, a koja zastupa interese više od 350.000 kompanija u pravcu realizacije zajedničkih aktivnosti koje su od interesa za poslovne zajednice u regionu.

  The post <strong>Za 104,1 milion eura uloženih u proteklih pet godina, Komorski investicioni forum Zapadnog Balkana proglasio je “Alkaloid” vodećim investitorom u regionu</strong> appeared first on Dnevni.ba.

  dnevni.ba

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Supported by TNT Grupacija
  Supported by TNT Grupacija
  Mirko Mirko
  Mirko Mirkohttps://poslovne.com
  Mirko je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
  Supported by TNT Grupacija spot_img

  DRUGI UPRAVO ČITAJU