back to top

Addiko Cares – sadnjom drveća u borbi protiv e-otpada

Addiko Bank Sarajevo, u sklopu saradnje sa  ZEOS eko sistem,  učestvuje u projektu Zelena revolucija 2.0, koju ZEOS eko sistem organizuje sa školama u Bosni i Hercegovini. Povodom  14.10, Međunarodnog dan borbe protiv e-otpada, zaposlenici banke su sadili drveće i cvijeće u dvorištu Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju Sarajevo.

„Zajedno sa našim prijateljima danas obilježavamo dan borbe protiv e-otpada na najbolji mogući način, sadeći drveće i druge biljke, koje će oplemeniti dvorište Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju i omogućiti njegovim korisnicima ugodniji boravak.  Kao znak zahvalnosti na učešću u akciji zbrinjavanja e-otpada, korisnicima Centra donirali smo novi TV, koji će im pomoći u realizaciji nastavnih procesa“, istakao je Emir Jildizlar, menadžer korporativnih komunikacija u Addiko Bank Sarajevo.  

Addiko Cares je program društveno odgovornog djelovanja koje Addiko Bank Sarajevo provodi u lokalnim zajednicama u kojima djeluje kroz podršku različitima organizacijama i institucijama koje se bave pitanjima djece, mladih i socijalno ugroženih osoba u Bosni i Hercegovini. Program se najčešće realizuje kroz odgovarajuće donacije praćene volonterskim aktivnostima zaposlenika.

DRUGI UPRAVO ČITAJU