Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  Addiko Bank Sarajevo se uključila u projekat dualnog obazovanja u Kantonu Sarajevo

  Addiko Bank Sarajevo je od ove godine dio projekta dualnog obrazovanja koji provodi Srednja ekonomska škola u Sarajevu uz podršku Privredne komore Njemačke.

  Ovaj model obrazovanja, koji je zaživio prije nekoliko godina, akcenat stavlja na praksu učenika, koji u zavisnosti od uzrasta borave dva ili tri dana u banci, rade sa svojim mentorima i aktivno se pripremaju za zapošljavanje nakon završetka školovanja. Dodatna pogodnost ovog modela je što učenici, osim sticanja praktičnih znanja i vještina, zarade i džeparac koji im olakšava školovanje.

  „Sa zadovoljstvom smo se odazvali pozivu Ekonomske škole i otvorili naša vrata ovom projektu. Nadam se da ćemo u narednom periodu proširiti našu saradnju i omogućiti većem broju učenika praktičan rad u banci“, izjavila je Suzana Tihi Babić, direktorica Odjela Upravljanja ljudskim resursima u Addiko Bank Sarajevo.

  „Dualnog obrazovanja u našoj školi ne bi bilo bez banka, koje su naši partneri u realizaciji ovog projekta, na čemu smo im posebno zahvalni. Naša djeca zahvaljujući njima, dobivaju tržišno korisna znanja i vještine, te su puno spremniji za posao, nego što je to slučaj u klasičnom načinu obrazovanja. Još jednom bih se zahvalila svim bankama koje podržavaju ovaj projekat, te pozvala one koje nisu još uvijek uključene da nam se pridruže“, istakla je Amira Kadrispahić, direktorica Srednje ekonomske škole Sarajevo.

  Koliko je koristan ovaj članak?

    Korisnici Centra „Dajte nam šansu“ posjetili Addiko Bank Sarajevo

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Supported by TNT Grupacija
  Alem Sinanović
  Alem Sinanović
  Alem Sinanović je urednik digitalnih medija TNT Grupacije. Gotovo opsesivno istražuje digitalu, SEO, mogućnosti online zarade i sl.
  Supported by TNT Grupacija spot_img

  DRUGI UPRAVO ČITAJU