Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  Ženska Mentorska Mreža: Održane dvije serije stručnih predavanja trećeg ciklusa programa

  Treći ciklus vodećeg mentorskog programa„Ženska Mentorska Mreža“, organizovanog od strane Addiko Bank Sarajevo i Deloitte BiH, zvanično je počeo krajem mjeseca maja.

  Serije stručnih predavanja otvorile su osnivačice programa Sanela Pašić i Sabina Softić, nakon čega su iskusneliderice, sa dugogodišnjim iskustvom u vođenju kompanija i zavidnim rezultatima u svojim industrijama: Emina Ganić, Jasna Kovačević, Silvija Vig, Tatjana Vučić i Larisa Halilović, kroz različite teme podijelile svoja znanja i iskustva sa učesnicama programa. Predavačice su govorile io svojimformulama uspjeha, stečenim iskustvima na njihovom putu karijere, kao i navikama koje mlade poslovne žene eventualno mogu usporiti na putu ka uspjehu.

  Teme koje su prepoznate kao iznimno važne i koje su tokom prva dva trening dana bile u fokusu: Autentični leadership, Etika u poslovanju i Emocionalna inteligencija detaljnije su obrađene i kroz panel diskusije, u kojima su učestvovale iskusnemenadžerice, expertice iz različitih oblasti: Vildana Selimbegović, Jasmina Selimović, Emira Duratbegović, Anela Lemeš, Mejra Juzbašić- Bajgorić i Željka Šulc. Pored navedenih tema, sve učesnice imale su priliku govoriti o iskustvima sa kojim su se susrele u svom dosadašnjem radu i izazovima koje jedan radni dan nosi za njih.

  Ženska Mentorska Mreža: Održane Dvije Serije Stručnih Predavanja Trećeg Ciklusa Programa
  Ženska Mentorska Mreža: Održane dvije serije stručnih predavanja trećeg ciklusa programa

  Jedna od predavačica drugog trening dana,Tatjana Vučić, Savjetnica- analitičarka za korporativne strateške transformacije, već treću godinu zaredom pružila je podršku realizaciji programa, te istakla:

  „Smatram da je „Ženska Mentorska Mreža“ jedna od najljepših priča na našim prostorima koja definitivno udara neprikosnovene temelje budućnosti liderstva naših jakih žena! Čast je i privilegija, ali i velika odgovornost biti dio jedne ovako kolektivno autentične ekipe, u kojoj je jedan od osnovnih postulata – kroz mentoring ostaviti značajan trag na generacije liderki koje dolaze, a koje imaju predispozicije da postanu ChangeMakeri, trasirajući put perspektivnije budućnosti cijelog našeg društva!“

  Vučić je dodala i da smatra da ultimativni cilj lidera nije biti lider, već inspirisati, motivisati i uticati na što veći broj ljudi oko sebe sa posebnim akcentom na transfer ličnog znanja, iskustva i vizije na one čije vrijeme tek dolazi – izvesti ih put uspjeha bivajući autentičan role model! Mentoring smatra najsvrsishodnijom dragocjenošću koju možemo darovati nekome.

  Ženska Mentorska Mreža: Održane Dvije Serije Stručnih Predavanja Trećeg Ciklusa Programa
  Ženska Mentorska Mreža: Održane dvije serije stručnih predavanja trećeg ciklusa programa

  S druge strane, Nataša Stević, jedna od učesnica programapodijelila je s nama očekivanja koja ima od  Ženske Mentorske Mreže,kao izašto je odlučila da bude dio ovog respektabilnog programa:

  Motivacija za prijavu na program „Ženska Mentorska Mreža“ prvenstveno je došla iz željeda proširim poznanstva sa mentoricama, najuspješnijim ženama u BIH, kao i mentorinama, ženama na početku karijere koje, kao i ja, imaju ambiciju i želju za konstantnim usavršavanjem. Slobodno mogu reći da su dva već organizovana treninga i individualni rad nadmašili moja očekivanja u smislu nesebičnog prenosa znanja i iskustva.“ Dodaje i da je izuzetno zadovoljna dosadašnjim radom sa svojom mentoricom jer je kako kaže: „Posvećenostmoje mentorice i raspoloživost, uprkos gustom rasporedu, dodatno me motivišu na dalji rad i napredak.“

  Partner programa treću godinu zaredom je UNDP, a podršku realizaciji trećeg ciklusa programa „Ženska Mentorska Mreža“ pružili su i: European Fund for Southeast Europe (EFSE), European Bank for Reconstruction and Development (EBRD), UN Women i Sarajevo School of Science and Technology (SSST), a medijski partner projekta je magazin Gracija.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Supported by TNT Grupacija

  DRUGI UPRAVO ČITAJU