back to top

10 stvari potrebnih za mladolik izgled

Jedna od najvažnijih težnji koje imamo tokom života je ta kako da naše lice i telo ostanu što mladolikiji tokom godina. Iskonska težnja čoveka da večno bude mlad oličena je i u mnogim književnim delima. Jedan od najpoznatijih književnih junaka koji je uspeo u tome da ostane večito mlad je Dorijan Grej.

Plastična hirurgija pomaže da se vreme nekako zaustavi i da fizički ostanemo što mlađi i što zategnutiji, međutim postoje i mali trikovi. ovo su 10 stvari potrebnih za mladolik izgled. Naravno, nemaju svi novca za takvu vrstu održavanja mladolikosti. Neki nemaju ni želje za tim.

Zato mi danas predstavljamo stvari koje možete da promenite u svojoj rutini, kako bi lice i telo ostali u što boljoj formi i kako bi odraz u ogledalu bio prihvatljiviji.

Nega lica

Lice, uključujući i frizuru, potrebno je negovati, kako bi izgled bio na zavidnom nivou. Neke sitne stvari treba promeniti ili pridodati rutini negovanja i stvari će biti znatno bolje i lepše na izgled.

Uredna frizura

Polazeći od boje kose, pa sve do dužine, važno je prilagoditi ih obliku lica i stilu koji vas karakteriše. Ipak, ako ste u nekim zrelijim godinama, onda nekoliko saveta nije na odmet, po pitanju frizure koja će vas učiniti mlađima.

Kraća kosa ume da bude prednost. Ona pridonosi dinamičnijem i mladolikijem izgledu. Još ako je oblikovana i fazonirana u trendu, biće pun pogodak. Pored toga što je jednostavnija za negu, bolje izgleda u svakodnevnim prilikama.

Što se boje tiče, najbolja će biti smeđa kosa. Ona eventualno može biti iznijansirana nekim pramenovima, svatlijim ili tamnijim. Plava ili izrazito crna kosa privlače pažnju i skreću pogled na nesavršenosti lica, kojih u tom periodu ima više.

Zbog toga je lepo obojena, frizura sa merom, dobar način da se stvari perokrenu u vašu korist.

Sredstvo za umivanje lica

Kada je koža u pitanju, da bi bila mladolika, potrebno je čistiti sve nečistoće sa nje, redovno. To znači svakoga dana.

Dobro sredstvo za umivanje koje prija vašoj koži, to može biti gel ili pena, svejedno je, ima zadatak da otčepi pore i da skine sve eventualne prljavštine koje opterećuju lice. Biće reči i o kremama i serumima koje treba ubaciti u rutinu, ali jedno je jasno… Ako se lice ne očisti lepo, onda nema efikasnog hranjenja lica i dovoljnog upijanja proizvoda kreme i seruma.

Vodite računa o ovom važnom koraku u nezi, kako bi ostali koraci imali smisla i kako bi radili posao za koji su namenjeni.

Piling lica

Priuštite sebi piling lica jednom nedeljno, kako bi koža lica bila mladolikija. Pomenuli smo vrednost čišćenja. Piling je takođe jedna vrsta čišćenja lica. Pomoći će oslobađanju svih pora od nečistoća i učiniće sve ostale proizvode korisnijima za vas.

10 Stvari Potrebnih Za Mladolik Izgled
10 stvari potrebnih za mladolik izgled

Mnoge pilinge možete kupiti, a mnoge i napraviti u svojoj kuhinji.

Serum za lice

Ono što doprinosi lošijem i starijem izgledu lica, jesu bore. U nekim zrelijim godinama važno je pored kreme, koja treba da bude pažljivo odabrana u pogledu sastava, uvedete u svoju svakodnevnu negu i serum koji briše bore.

Serumi imaju izuzetan značaj za zatezanje lica jer oni sadrže aktivne sastojke koji su jači i koncentrovaniji nego oni u kremi. Koža ih bolje upija. Zato se i nanose na kožu pre kreme koja je namenjena nezi i hidrataciji.

Znamo da na licu ima nekoliko konkretnih mesta gde su bore najvidljivije, a to je oko očiju i oko usana. Baš tu je potrebno svakodnevno nanositi serum, kako bi ovi delovi lica bili što zategnutiji.

Dakle, kreme su prisutne, njih većina koristi redovno, ali ako želite razliku, obavezno se potrudite da i serum uključite u negu.

Kvalitetan puder za lice

Posle preparativne, na red stiže i dekorativna kozmetika. Ističemo da je najvažnija nega, ali je i šminka tu da doprinese našem boljem izgledu.

U tom smislu, najznačajniji je puder. Ima onih koji su skuplji ili povoljniji na tržištu. To ne treba da vas opterećuje. Važno je da pronađete onaj koji će vašem tipu kože biti odgovarajuć.

Dobrim puderom se smatra onaj koji kožu ne čini masnom i koji se ne briše posle sat vremena nanošenja. U tom slučaju, neka mat puderi budu vaš izbor. Hidrataciju treba da dobijete iz krema i seruma,  a kada nanesete puder, on treba da bude stabilan na licu i da prekrije sve nesavršenosti.

Vodite računa, pošto su prve bore tu, da se puder ne uvlači u bore i dodatno ih ističe. Ako primetite da ima takvu tendenciju, odmah ga menjajte. Ovim ćete postići da lice bude blistavije i lepše, bez velike muke.

Rumenilo

Ono što doprinosi mladolikijem i svežijem izgledu, a što mnoge žene dans preskaču u šminkanju, jeste rumenilo na obrazima.

10 Stvari Potrebnih Za Mladolik Izgled
10 stvari potrebnih za mladolik izgled

Iako je danas popularnije konturisanje bronzerom i zagasitijim bojama, malo rumenila će razbiti monotoniju i nekako razvedriti lice. Ono će doneti razdraganost svojom bojom, bilo da je koža blede ili tamnije puti. Ne morate ga koristiti samostalno, apsolutno ga možete pomešati sa bronzerom i efekat će biti divan.

Dobra maskara

Poslednji u nizu pomagač jeste maskara. Dobrom maskarom „otvarate oči” i skrećete pažnju sa dela oko očiju, koji može biti nekada opterećen boricama.

Crna maskara treba da progusti trepavice i da im da dodatnu dužinu. Time će lice dobiti novu dimenziju i nećete morati da se brinete da će neke druge nesavršenosti da se vide.

10 Stvari Potrebnih Za Mladolik Izgled
10 stvari potrebnih za mladolik izgled

Nega tela

Kako licu, tako je i telo neophodno da se održava kako bi bilo poželjnije i izazovnije. Potrebno je neprestano voditi računa o telu, kako bi energija koju ono šalje bila u saglasju sa licem.

Kondicija

Verovatno ćete se složiti sa nama da višak kilograma jako utiče na opšti izgled. Što mršavije, to mladolikije telo, rekli bi neki.

Mi bismo se sa ovim samo donekle složili. Nije sve u malom broju kilograma, ima nešto i u dobroj energiji koju telo u kondiciji ima. Da biste stekli kondiciju, posvetite vreme telesnim vežbama ili bilo kojem vidu rekreacije.

Ovo je takođe individualno. Nekome prija teretana, dok drugi uživaju u laganoj šetnji. Kućne vežbe takođe mogu biti od velike koristi, ako ih radite redovno. Na ovaj način održavate stanje svoje kilaže, ali pre svega, održavate dobro stanje kondicije i energije koju emitujete.

A to je važnije od same mršavosti.

Ishrana

Na mladolikost tela, a u prilog energiji koju smo pomenuli, ide i ishrana. Kada se trudite da što raznovrsniju hranu unosite u svoj organizam, onda će i nivo energije biti veći. Samim tim, telo će i izgledati i biti mlađe.

Šećeri su instant dizači energije, ali ako se sa njima pretera, umeju ozbiljno da naštete organizmu. Iako vas podignu, posle nekog vremena remete rad organa za varenje i doprinose padu energije tela.

Konzumirajte ih, ali umereno, vodeći računa da budu korisne koliko bi trebalo, a da ne nanose dodatnu štetu telu.

10 Stvari Potrebnih Za Mladolik Izgled
10 stvari potrebnih za mladolik izgled

Sirova hrana u vidu svežeg voća i povrća takođe može biti teška za varenje, ali je na duže staze dobra za podizanje nivoa energije. Žitarice i proteini su takođe poželjni za uključivanje u svakodnevni meni. Kada god ste u prilici, obavezno ih konzumirajte.

Brza hrana, samo kad mora. Ona je prepuna masti, šećera, belog brašna, a sve to veoma loše utiče na vaše telo.

Masaža

Bilo da je limfna drenaža ili samo relaks, masaža doprinosi boljem osećaju u telu, a samim tim i boljem i mladolikijem izgledu. Masaža je način da sebi ugodimo i da pustimo unutrašnje zadovoljstvo da deluje na ono koje se emituje spolja.

Izaberite onu koja vam najviše odgovara i uživajte u dobrom osećaju koji vas okrepljuje.

Za kraj

O mladosti i mladolikom izgledu treba razmišljati dok smo mladi. Tada se prikupljaju poeni i čuva energija za neke buduće dane. Naravno, i oni koji se baš nisu štedeli u mladosti, mogu da promene svoje navike i da stvari dovedu do neke odgovarajuće granice.

Pravi recept je umerenost u svemu. Ima navika koje su korisnije i one koje su štetnije. Nekada dajte sebi oduška, opustite se, ali usvojte zdrave životne navike. One će doprineti da organizam bude zdraviji, a lice i telo mladolikiji.

Na kraju, energija je ta koja vas izdvaja, bez obzira na godine.

Supported by TNT Grupacija

DRUGI UPRAVO ČITAJU