Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  Završena gradnja mosta u Gradišci koji je EU sufinancirala s 3,2 milijuna eura

  Obilježavanje završetka radova na prekograničnom mostu u Gradišci, jednom od najvažnijih projekata na rijeci Savi koji povezuje BiH i Hrvatsku upriličeno je u petak.

  Most će povezivati ​​autocestu BiH s brzom cestom u Hrvatskoj koja je u izgradnji, a koja će ići od granice s BiH preko Okučana do granice s Mađarskom. EU je sufinancirala izgradnju mosta s 3,2 milijuna eura bespovratnih sredstava koja su kombinirana s 5,6 milijuna eura povoljnog kredita od Europske investicijske banke. 

  Ceremoniji povodom završetka radova prisustvovali si voditelj Kooperacija Delegacije EU u BiH Stefano Ellero i mnogi dužnosnici iz političkog, kulturnog i javnog života BiH i Hrvatske kao i žitelji Gradiške.

  -Ovaj most će donijeti mnoge prednosti žiteljima, ekonomiji, kao i cijeloj regiji zapadnog Balkana, ali i EU. Mogućnost bržeg i sigurnijeg putovanja i prijevoza roba, udobnijeg putovanja na posao, jedno je od naslijeđa moderne Europe i ti standardi moraju biti dostupni svima, kaže Ellero.

  Dodao je da zbog toga EU financira mnogobrojne infrastrukturne projekte za razvoj sektora transporta i komunikacija u BiH i spremni su nastaviti u tom pravcu. Nakon što bude otvoren za promet, most u Gradišci značajno će smanjiti vrijeme čekanja na granici i omogućiti brži i sigurniji put za žitelje i poslovanje u BiH i regiji, što će poboljšati razvoj i otvaranje novih radnih mjesta.

  Projekt je važan korak ka integraciji zapadnog Balkana kroz Agendu povezivanja EU koja ima za cilj poboljšanje infrastrukturnih veza u regiji. Ovo je drugi prekogranični most preko rijeke Save koji EU sufinancira u BiH. Prošle godine, otvoreni su most, autocesta i granični prelaz u Svilaju za šta je Europska unija osigurala 25 milijuna eura bespovratnih sredstava.

  EU je do sada dodijelila više od 640 milijuna eura bespovratnih sredstava za 19 projekata u BiH u sektoru transporta, uključujući nekoliko dionica na koridoru Vc, ali i željeznice i vodene prilaze/luke.

  Most u Gradišci je samo dio pomoći EU za poboljšanje transportne infrastrukture u BiH koja je imala velike koristi od Agende povezivanja, a sada i od Ekonomskog i Investicijskog Plana, priopćeno je iz Delegacije EU u BiH.

  • Potpisan ugovor za nastavak izgradnje tunela Hranjen
  • DODIK: Umjesto domaćeg pomažemo njemačko gospodarstvo
  • Što te sve čeka na desetom Mostar Summer Festu
  • Najstariji zoološki vrt na svijetu slavi 270. rođendan, državnom BDP-u doprinosi sa 300 milijuna eura
  • Ogroman dio rakete srušit će se u nedjelju na Zemlju

  The post Završena gradnja mosta u Gradišci koji je EU sufinancirala s 3,2 milijuna eura appeared first on Dnevni.ba.

  dnevni.ba

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Supported by TNT Grupacija
  Supported by TNT Grupacija
  Mirko Mirko
  Mirko Mirkohttps://poslovne.com
  Mirko je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
  Supported by TNT Grupacija spot_img

  DRUGI UPRAVO ČITAJU