back to top

Zajednički investicijski fond Žepča i USAID-a bit će predstavljen na Privrednom forumu

“Imamo izuzetnu želju da i ovaj Privrednii forum bude usmjeren ka privrednicima , uključujući podršku umrežavanju i izlasku na ino tržišta.  Ovogodišnji forum nosi poseban značaj jer će, pored uobičajenih tema o ekonomskom razvoju, tehnologiji i inovacijama, biti prilika za predstavljanje novog zajedničkog investicijskog fonda koji je produkt suradnje između Općine Žepče i USAID-a kroz projekat “Diaspora Invest””, poručila je Branka Janko iz Razvojne agencije Žepče.

Kako je dodala, fondom će se osnažiti investicije u start-up, mala i srednja poduzeća na području općine Žepče, koji su pokrenuti ili se razvijaju uz suradnju iseljeništva, a kroz nove ili postojeće poslovne veze.

Jedan od važnih fokusa foruma bit će i poseban potencijal kojeg dijaspora može donijeti za ekonomski razvoj općine i šireg područja, ali prvenstveno kroz jačanje veza s lokalnim privrednicima i start-up firmama koje se formiraju uz suradnju s dijasporom, ali u općini Žepče.

Na forumu će biti prilika za diskusiju i o B2B prilikama za uspostavu suradnje s iseljeništvom.

“Privredni forum će ove godine veliki naglasak staviti na uključivanje poduzeća, institucija i inicijativa koje ne dolaze samo sa područja Općine Žepče. Važno je da se ovaj događaj prepoznaje kao regionalni skup – mjesto dobrih prilika za rast i razvoj, te vrlo konkretno povezivanje kompanija.  Imat ćemo posebne mehanizme koji će osigurati sektorsko uvezivanje i networking koji prati potrebe i zahtjeve kompanije učesnice”, napomenuo je načelnik općine Žepče Mato Zovko.

Kao i svake godine, forum će uključivati B2B poslovne susrete, gdje će kompanije iz regije imati priliku upustiti se u izravne pregovore o mogućim partnerstvima i zajedničkim projektima.

U ovom kontekstu, predstavljanje novog investicijskog fonda dodatno povećava potencijal za privlačenje novih investicija i partnerstava.

“Jedan od segmenata ovogodišnjeg foruma bit će predstavljanje otvorenog poziva za grant program koji realiziraju Općina Žepče i USAID projekt “Diaspora Invest”. Ovaj fond ima za cilj podržati lokalne projekte i inicijative koje doprinose ekonomskom razvoju i otvaranju novih radnih mjesta, s fokusom na suradnju s dijasporom. Mi ćemo nastaviti podržavati ovu jedinicu lokalne samouprave, koja je pokazala izuzetne napore da unaprijedi poslovnu klimu za investiranje”, naveli su iz USAID projekta “Diaspora Invest”.

Branka Janko iz Razvojne agencije Žepče na kraju je pozvala sve zainteresirane da se registriraju putem linka. https://forum.razepce.com/prijava/.

“Ne propustite ovu priliku da se upoznate s najnovijim trendovima, izazovima i prilikama u svijetu biznisa, a sve to u okviru jednog od neprepoznatljivijih foruma u regiji. Prijavite se i budite dio Privrednog foruma”, zaključila je ona.

Objava Zajednički investicijski fond Žepča i USAID-a bit će predstavljen na Privrednom forumu pojavila se prvi puta na Business Magazine.

business-magazine.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU