Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  Vodič za investitore u BiH

  Vodič za investitore u BiH predstavljen je u Sarajevu, koju je pripremio Restart uz podršku USAID projekta “Diaspora Invest

  Vodič za investitore u BiH je realiziran na engleskom jeziku te nudi sveobuhvatan pregled ekonomije, zakonodavstva, infrastrukture, radnih prava i porezne politike, ali i konkretne upute u vezi s registracijom preduzeća u različitim dijelovima zemlje.

  – Ovim Vodičem želimo dati jasne i konkretne upute potencijalnim ulagačima o svim koracima koji su važni za pokretanje biznisa u Bosni i Hercegovini. Redovno nastojimo ažurirati izdanja Vodiča, kako bi podaci i informacije bile relevantne. Naše iskustvo podrške poduzetnicima dodatno je obogatilo razvoj Vodiča, s obzirom na to  da smo upravo i kroz našu praksu tragali za odgovorima na konkretna pitanja investitora –  poručila je Emina Zahirović-Pintarić, direktorica Restarta.

  Vodič za investitore u BiH nudi informacije o vizama i radnim dozvolama

  Vodič za investitore u BiH nudi informacije o vizama, radnim dozvolama i boravku stranaca u zemlji, tržištu nekretnina, digitalnoj infrastrukturi, transportu, lokacijama za najam kancelarija, slobodnim zonama i industrijskim parkovima.

  – Više od 160 kompanija sa kojima je USAID projekt ‘Diaspora Invest’ sarađivao u posljednjih pet godina uvijek su bile zainteresovane za te neke osnovne informacije. Ulagač iz dijaspore često ne zna odakle da krene, i tih prvih par koraka su najvažniji, jer ako tada ne odustane, onda će se vjerovatno zadržati do realizacije ideje – dodaje Zahirović-Pintarić, saopćeno je iz projekta “Diaspora Invest”

    Gebrüder Weiss pokazuje svoju snagu i u kriznim vremenima

  Ekonomski pregled podrške investitorima, informacije o fiskalnoj politici, podaci o ugovorima o slobodnoj trgovini, kao i važne upute vezane za radno zakonodavstvo, ovaj Vodič čine jedinstvenim alatom za poslovanje u našoj zemlji.

  USAID projekt “Diaspora Invest” je prepoznao važnost Vodiča, kao besplatnog alata za svakoga ko se želi baviti biznisom u Bosni i Hercegovini, ali posebno za poduzetnike i poduzetnice iz dijaspore. Bosna i Hercegovina nudi niz mogućnosti, a ovaj vodič prepoznaje dobre strane poslovanja ovdje i svakako je sam po sebi – najbolja preporuka za ulaganje –  poručili su iz USAID projekta “Diaspora Invest”.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Supported by TNT Grupacija
  Una
  Unahttps://poslovnisvijet.ba
  Una je prava dušica. Voli modu, pazi na zdravlje. Često piše o zdravoj ishrani i sportskom načinu života. Prati edukativne, zanimljive i zabavne teme.
  Supported by TNT Grupacija spot_img

  DRUGI UPRAVO ČITAJU