back to top

Vlasnik Violete i Laste; Petar Ćorluka govorio o planovima otvaranja fabrike kartonske ambalaže


Vlasnik Violete I Laste; Petar Ćorluka Govorio O Planovima Otvaranja Fabrike Kartonske Ambalaže

Vlasnik Violete i Laste, Petar Ćorluka, govorio je o planovima otvaranja fabrike kartonske ambalaže u Grudama.

– Nakon otvaranja tvornice Lasta uvidjeli smo kakvi su problemi s kartonskom ambalažom i došli smo na ideju da gradimo tvornicu. Ona je trenutno u izgradnji i bit će to najsuvremenija tvornica kartonske ambalaže u regiji. Kapacitet tvornice će biti negdje oko 50.000 ili 60.000 tona obrade kartona, do kraja godine bi trebala početi proizvodnja. U septembru 2023. dolazi oprema u tvornicu za proizvodnju kartonske ambalaže – rekao je Ćoroluka u intervjuu za Dnevni avaz.

Također je govorio u uspjehu Laste.

– Dolaskom Laste na tržište u nekim kategorijama došlo je do apsolutne promjene, npr. kategorija štrudli narasla je za 2,5 puta. A, ono što je još važnije, vidimo efekt ponovljene kupnje od naših potrošača, što nam samo daje snage za daljnji rast i razvoj ostalih kategorija. Prije bilo kakvog ulaganja odradimo analize tržišta i pratimo konkurenciju, kako bismo imali sve potrebne informacije i kreirali strategiju – rekao je.

Njihov tim je proaktivno radio i pregovarao sa svim poslovnim partnerima i kupcima kako bi Lasta proizvodi ponovo dočekali svoje proljeće.

– Sve navedeno dovelo je do još bolje prepoznatljivosti na tržištu i odlične reakcije potrošača. Kupci su nam potvrdili svoje zadovoljstvo time što su pojedini Lasta keksi postali lideri na tržištu. Kao i do sada, prateći trendove i potrebe potrošača, donosimo tržištu nove proizvode, rađene po najnovijim tehnološkim dostignućima i s vrhunskim sastojcima, a s dozom tradicije, tako možemo najaviti da nam uskoro dolazi Linđo sa šećerom. Vjerujemo da jedino tako Lastu možemo dugoročno planirati i održati na tržištu – naglasio je.

Potvrdio je da je nedavno kupio firmu u Austriji, specijaliziranu za pravljenje medenjaka.

– Prošle godine preuzeli smo firmu u Austriji Schmid Maissau. Schmid Maissau se može pohvaliti tradicijom pravljenja keksa i medenjaka koja datira u daleku 1913. godinu i koja se prenosila iz generacije u generaciju. Prva proizvodnja Lasta keksa u Čapljini pod brendom Schmid lansira se na austrijsko tržište u maju ove godine. Sigurno zvuči izazovno da se keksi iz Hercegovine proizvode i plasiraju na tržište Austrije, pored njihovih domaćih kompanija. No, Violeta svojim strateškim promišljanjem, ulaganjem u visokotehnološke procese, bazirane na električnoj energiji iz solarnih panela i sirovinama visoke kvalitete, gradi svoj put plasiranja proizvoda na zahtjevna tržišta EU – naglasio je Ćorluka.

biznisinfo


pressmediabih.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU