Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  Viškoviću povećana plaća na 7.624 maraka bruto

  Predsjednik i ministri Vlade Republike Srpske popravit će još jednom svoj materijalni položaj, jer će dobiti plaće uvećane za 100 maraka, kako je ranije dogovoreno i potpisano sa Sindikatom uprave Republike Srpske.

   Bruto plaća premijera Radovana Viškovića, umjesto dosadašnjih 7.460 maraka bruto ili više od 4.600 maraka u neto iznosu, od sada biti uvećana na 7.624 maraka, što je oko 4.700 maraka neto.

  Međutim, njegova plaća u konačnom iznosu bit će više od 5.000 maraka jer se na ovo obračunava minuli rad. Višković će tako nastaviti da zarađuje više od deset prosječnih mirovina ili četiri i po prosječne radničke plaće mjesečno, sada uvećane za još 100 maraka, kako pokazuju statistike.

  Svoju materijalnu situaciju popravit će i potpredsjednici Vlade RS, Srebrenka Goilć i Anton Kasipović, za koje će umjesto dosadašnjih 6.524 maraka, od ovog mjeseca iz proračuna biti izdvajano po 6.688 maraka sa porezima i doprinosima.

  Njihove kolege ministri moraju se zadovoljiti sa bruto plaćom koja je tri i po puta veća od prosječne zarade zaposlenih u RS. Njihove plaće, umjesto 5.589 maraka, sada će biti 5.753 maraka. Osnovna mjesečna bruto plaća predsjednika Vlade RS, potpredsjednika i ministara uvećava se, dakle, za svaku navršenu godinu staža osiguranja, i to do navršenih 25 godina 0,3 posto, a nakon navršenih 25 godina, svaka naredna godina 0,5 posto, što će mu donijeti iznos preko 5.000 maraka neto, kao i značajna povećanja i ostalima.

    Manja potražnja smanjila cijene željeza

  Podsjećamo, Višković je u siječnju ove godine imao bruto plaću od 6.782 marka, potpredsjednici Vlade 5.931 marke, a ministri 5.081 marku. Koliko su plaće premijera i ministara rasle može se vidjeti kada se usporedi sa iznosima koje su zarađivali 2017., kada je odlukom Vlade, predsjedniku određena bruto plaća od 4.000 maraka, potpredsjednicima 3.500 maraka, a ministrima 3.000 maraka. Početkom lipnja, Sindikat uprave RS potpisao je povećanje plaća za 54.118 zaposlenih u javnoj upravi i to svima po 100 maraka od 1. kolovoza, što iznosi 5.411.800 maraka mjesečno, a proračun će to do kraja godine koštati dodatnih 27.059.000 maraka. Vlada RS usvojila je Zakon o plaćama zaposlenih u javnim službama RS i mijenjala koeficijente po žurnom postupku, kako bi se dobila uvećanja u određenom postotku, i to tako da svi zaposleni ostvare uvećanje plaće od 100 maraka, objavio je Capital.

  • U Mostaru održana ‘Šlaufijada’
  • Gradonačelnica Sarajeva u Vijećnici ugostila španjolskog premijera
  • SANCHEZ: BiH zaslužuje da dobije kandidatski status i bude dio EU
  • Ambasada SAD-a poručila Čoviću da je licemjeran i da nema ništa od teritorijalne reorganizacije BiH
  • Velež: Osim ima veliki problem, kako će i hoće li ga riješiti?

  The post Viškoviću povećana plaća na 7.624 maraka bruto appeared first on Dnevni.ba.

  dnevni.ba

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Supported by TNT Grupacija
  Mirko Mirko
  Mirko Mirkohttps://poslovne.com
  Mirko je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
  Supported by TNT Grupacija spot_img

  DRUGI UPRAVO ČITAJU