Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  (VIDEO U prvom vikendu prikazivanja, “Praznik rada” Pjera Žalice pogledalo skoro 10.000 gledalaca

  Novi film Pjera Žalice “Praznik rada” na prvom je mjestu po broju gledalaca u kinima u Bosni i Hercegovini protekli vikend: nakon prvog vikenda prikazivanja, film “Praznik rada” je u bh. kinima pogledalo skoro 10.000 gledalaca.

   

  U prva četiri dana redovnog prikazivanja, novo filmsko ostvarenje Pjera Žalice pogledalo je skoro 10.000 gledalaca u kino dvoranama širom BiH, što je novi najbolji rezultat otvaranja jednog bh. filma na domaćem box officeu u posljednjoj deceniji.


  Image

  .


  “Praznik rada” je film koji publiku ostavlja bez daha, emotivno za gledaoce ali i za aktere filma – najčešći je komentar nakon projekcije filma.

   

  Film koji je svoju svjetsku premijeru imao na 28. Sarajevo Film Festivalu, u kinima u Bosni i Hercegovini prikazuje se od 13. oktobra. Ekipa filma od početka prikazivanja u bh. kinima odlazi ususret svojoj publici, te su u Sarajevu, Banja Luci, Mostaru i Tuzli bili na svečanim projekcijama. U utorak, 18. oktobra, slijedi svečana projekcija u Zenici, u CineStaru Zenica.


  Image

  .


  Film “Praznik rada” 19. oktobra će biti prikazan u službenom programu 38. Međunarodnog filmskog festivala u Varšavi, gdje će zabilježiti međunarodnu premijeru. Slijede projekcije na jubilarnom, 20. Zagreb Film Festivalu u Hrvatskoj te na 14. Eastern Neighbours Film Festivalu (ENFF) u Amsterdamu i Hagu.

   

  U filmu glume Muhamed Hadžović, Emir Hadžihafizbegović, Admir Glamočak, Boris Isaković, Aleksandar Seksan, Mirvad Kurić, Jasna Žalica, Tatjana Šojić, Dženita Imamović Omerović, Labina Mitevska, Vedran Đekić, Branka Katić, Ermin Bravo, Branimir Popović, Adnan Goro.


  Image

  .


  Radnja filma prati Armina, koji se nakon deset godina rada u Njemačkoj, vraća u Bosnu. Tek se oženio i želi iznenaditi oca Fudu. Ali Fude nema. Komšije kažu da je uhapšen, ali niko ne zna zašto. U novinama piše da je osumnjičen za ratni zločin. Dok komšiluk želi proslaviti Praznik rada, Armin pokušava saznati istinu.

   

  “Praznik rada” je koprodukcijski projekat pet zemalja regije koji su podržali Fondacija za kinematografiju Sarajevo, EURIMAGES fond Vijeća Evrope, Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, nacionalni filmski fondovi Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Srbije i Crne Gore, Kreativna Evropa – Media program EU, BH Telecom, BHRT, ARTE Kino Int., kao i brojni partneri, Kanton Sarajevo i lokalne zajednice.


  Image

  .


  Ulaznice za sve projekcije filma “Praznik rada” u kinima širom BiH su u prodaji na blagajnama kina ili online, a termini projekcija su na web stranicama kina.

   

  Distributer filma za BiH je Obala Art Centar iz Sarajeva.

   

  Linkovi za online kupovinu ulaznica:

  CineStar kina: https://www.blitz-cinestar-bh.ba/

  Cineplexx Sarajevo: https://cineplexx.ba/movies/HO00009006?date=2022-10-13&location=all

  Cineplexx Plaza Mostar: https://cineplexxplazamostar.ba/film/praznik-rada/

  Kino Meeting Point, Sarajevo: https://kinomeetingpoint.ba/?amy_movie=praznik-rada

  www.oslobodjenje.ba

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Supported by TNT Grupacija

  DRUGI UPRAVO ČITAJU