Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  Via Media preuzima Rent a PR Consulting

  Via Media Preuzima Rent A Pr Consulting

  Agencija Via Media je sklopila dogovor o akviziciji sa PR agencijom Rent a PR Consulting, čime ova agencija postaje njen sastavni dio.

  Kroz ovu akviziciju, Via Media potvrđuje svoje strateško opredjeljenje unapređenja kreativne industrije u BiH i osnaživanja svoje liderske pozicije na tržištu.  

   

  Ova akvizicija je za nas vrlo značajna i predstavlja snažnu podršku daljem razvoju našeg odjela za strateške komunikacije i PR. Agenciju Rent a PR Consulting čini tim vrhunskih komunikacijskih i kreativnih profesionalaca koji će, na čelu sa Sanelom Tunović, ojačati naš postojeći portfolio usluga i donijeti novu energiju, ne samo našoj agenciji, već i cijelom tržištu. Plan je da u budućnosti Via Media postane edukacijski hub za razvoj nove generacije komunikacijskih stručnjaka“ izjavio je Haris Mujanović, CEO Via Media agencije.

  Akvizicija agencije Rent a PR Consulting je prva ovakve vrste u kreativnoj industriji u Bosni i Hercegovini, te predstavlja pomak prema postavljanju novih standarda. Osnivačica i direktorica agencije Rent a PR Consulting, Sanela Tunović preuzima funkciju PR Director-a u agenciji Via Media.

  „Ponosna sam na rezultate koje smo ostvarili sa Rent a PR Consulting agencijom u posljednjih 13 godina. Međutim, postati dio tima vodeće kreativne agencije u BiH predstavlja veliku priliku, ali i izazov. Sasvim sigurno će naše buduće aktivnosti, u sklopu Via Medije, biti usmjerene na pomjeranje granica i jačanje potencijala za dalji razvoj odnosa sa javnošću u Bosni i Hercegovini.“ – izjavila je Sanela Tunović, vlasnica agencije Rent a PR Consulting.

    Počiteljski most – zanimljiv i inženjerima i turistima

  Via Media, kao full-service marketing agencija, ovim preuzimanjem jača portfolio usluga koje pruža svojim klijentima sa fokusom na razvijanje servisa iz oblasti strateških i kriznih komunikacija, kao i realizaciju edukacija iz oblasti komunikacija. 

  O agenciji Rent a PR Consulting

  Rent a PR Consulting je osnovana 2009. godine kao specijalizirana agencija za strateške komunikacije, upravljanje komunikacijama i savjetovanje. Agencija je bila fokusirana na razvijanje komunikacijskih strategija i kreiranje integrisanih komunikacijskih rješenja za svoje klijente. Rent a PR Consulting je prepoznata na tržištu BiH po svojim specifičnim edukacijskim programima iz oblasti komunikacija.

  O agenciji Via Media

   Via Media je osnovana 1997. godine kao pionir nove generacije, koja je imala značajnu ulogu u razvoju bh. i regionalnog tržišta komunikacija. U aprilu 2021. godine, Via Media je postala dio grupacije Bingo. Via Media je jedna od vodećih agencija, poznata po svojim višestruko nagrađivanim kampanjama, kreiranju i upravljanju brendovima, te uvođenju internacionalnih igrača na lokalno tržište.

   

  www.oslobodjenje.ba

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Supported by TNT Grupacija
  Mirko Mirko
  Mirko Mirkohttps://poslovne.com
  Mirko je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
  Supported by TNT Grupacija spot_img

  DRUGI UPRAVO ČITAJU