Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  Velika prilika za start-upe: Više od 100 miliona eura u sferama biotehnologije, farmacije i zdravstva


  Velika Prilika Za Start-Upe: Više Od 100 Miliona Eura U Sferama Biotehnologije, Farmacije I Zdravstva

  Bosanskohercegovački startupi u sferama biotehnologije, farmacije i zdravstva imaju priliku učestvovati u projektu Labena Ventures, prvom regionalnom startup akceleratoru u ovom segmentu, čiji je cilj jačanje inovacija i poduzetničkog ekosistema u zemljama srednje i istočne Evrope.

  Novi je to projekt kompanije Labena, regionalnog predvodnika u farmaceutskoj, medicinskoj i prehrambenoj industriji, a u sklopu ovog akceleratora startupi i pojedinci dobivaju pristup kompanijama, investitorima i fondovima rizičnog kapitala koji u ovu svrhu ulažu više od 100 miliona eura.

  Inovativni akcelerator, sa središtem u Sloveniji, djelovat će u istočnoj i srednjoj Evropi te će povezivati ​​kadrove, ključna znanja i vještine te kompanije i izvore finansiranja zainteresirane za podršku projektima.

  U sklopu ovog projekta, startupi, univerziteti, fakulteti, istraživačko-razvojne institucije, ali i pojedinci s idejama moći će riješiti izazove istraživanja, praktične implementacije i globalnog marketiranja novih metoda za razvoj sigurnih i održivih načina dijagnosticiranja bolesti i liječenja, unapređenja prehrane i slično.

  Velika Prilika Za Start-Upe: Više Od 100 Miliona Eura U Sferama Biotehnologije, Farmacije I Zdravstva

  “Brojne dobre ideje završe u ladici ili tek u formi naučne publikacije. Platformom Labena Ventures omogućit ćemo startupima i organizacijama da testiraju svoje ideje, implementiraju ih i kroz program pridobiju investitore“, izjavio je Boštjan Čeh, voditelj projekta i razvoja poslovanja u kompaniji Labena. „Fokus je na pronalaženju, odabiru i promociji startupa koji mogu ponuditi inovativna rješenja na međunarodnom nivou“.

  Kako bi ostvarili mogućnost učešća u ovom programu, zainteresirani startupi, organizacije i pojedinci mogu se prijaviti od 14. marta na www.labenaventures.com. Od svih pristiglih ideja i projekata posebna komisija Labena Venturesa odabrat će do 40 projekata.

  Nakon toga je za predstavnike odabranih projekata organizirano intenzivno iskustvo izgradnje poslovnih i prezentacijskih vještina te vještina strateškog pozicioniranja ideje ili projekta na tržištu u okviru jednosedičnog bootcampa, a zatim slijedi tromjesečna edukacija koja uključuje blisku interakciju s više od 80 certificiranih mentora iz cijelog svijeta u različitim područjima poslovanja, finansija, biotehnologije te partnera i investitora koji će im pomoći u razvoju poslovanja.

  U okviru Demo dana timovi će dobiti priliku predstaviti projekte investitorima, proširiti svoje poslovne mreže i dobiti pristup potrebnim tehničkim i finansijskim resursima, dok u okviru programa Alumni Growth timovi učestvuju u događajima umrežavanja te dobivaju pristup posebnim ponudama.

  Labena Ventures je akcelerator koji pokriva više država, uključujući Poljsku, Slovačku, Češku, Latviju, Litvu, Estoniju, Mađarsku, Rumunjsku, Bugarsku, Albaniju, Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Makedoniju, Crnu Goru i Kosovo čime se otvara prilika za čak 110 miliona stanovnika u 17 zemalja.

  Velika Prilika Za Start-Upe: Više Od 100 Miliona Eura U Sferama Biotehnologije, Farmacije I Zdravstva

  Inače, Labena je svoju priču započela distribucijom i servisom laboratorijske opreme, a danas djeluju u području laboratorijske i procesne analitike za podršku farmaceutskoj i prehrambenoj industriji te medicini. U ovaj je projekt uložila više od 100.000 eura.

  “Želja nam je da inovativni projekti, ideje i inicijative ugledaju svjetlo dana te se realiziraju i koriste u praksi , jer mogu doprinijeti bržem razvoju u području biotehnologije, farmacije i zdravstva. Upravo smo s tim ciljem osnovali platformu Labena Ventures.

  Želimo našim znanjem, vezama, infrastrukturom i laboratorijima pomoći i osposobiti sve koji će prijaviti svoje ideje i projekte, htjeti ih testirati, razviti i komercijalizirati. Možemo im pomoći u povezivanju s fondovima u Evropi, SAD-u i drugdje u svijetu“, istaknuo je Borut Čeh, direktor kompanije Labena.

  “Želimo da na tržište dospiju najbolji projekti i ideje koje će na kraju njihovog puta zaživjeti i poboljšati kvalitet života i zdravlja ljudi širom svijeta.“

  Labena Ventures je novi projekt kompanije Labena, d.o.o., koji osnažuje startup firme u srednjoj i istočnoj Evropi, kako bi lakše mogle nastupati na globalnom nivou.

  Projekt omogućuje startupima i idejama s visokim potencijalom da se povežu i stvore partnerstva s investitorima i kompanijama koje su zainteresirane podržati ih finansijski, poslovno ili na druge načine uz brze metode učenja, čime im pomaže u istraživanju prilika na tržištu i pristupu poslovnim idejama.

  Riječ je o programu usmjerenom na pronalaženje najperspektivnijih i najinovativnijih startup firmi i firmi u nastajanju s područja biotehnologije, farmaceutskih proizvoda, zdravstvene zaštite, prehrane i okoliša. Više informacija dostupno na: labenaventures.com


  pressmediabih.com

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Supported by TNT Grupacija
  Supported by TNT Grupacija
  Mirko Mirko
  Mirko Mirkohttps://poslovne.com
  Mirko je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
  Supported by TNT Grupacija spot_img

  DRUGI UPRAVO ČITAJU