Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  Upoznajte DaoFile i Ex Load platforme za slanje datoteka

  Cloud tehnologija predstavlja put budućnosti  koji se razvija srazmjerno svim drugim tehnološkim inovacijama, a DaoFile je jedna od najpoznatijih platformi za slanje datoteka.

  Usluge za slanje e-pošte, uređivanje datoteka, pristup filmovima, čuvanje dokumenata na cloud-u, samo su neke pogodnosti koje se nude na digitalnim platformama. Saznajte kako olakšati manevrisanje fajlovima vama i vašim saradnicima.

  Čemu ove platforme služe?

  DaoFile je aplikacija posebno dizajnirana za prijenos datoteka i lak, brz i efikasan način slanja datoteka, posebno onih većih, jednom ili više ljudi putem e-pošte.

  Nešto slično jeste i Ex Load – usluga pohrane na cloud-u koja se može koristiti za važne sigurnosne kopije podataka dostupnih na mreži bilo gdje na svijetu ili pak kao alat za slanje datoteka jednom ili više primalaca sa većuom pouzdanosti i sigurnosti od uobičajenih privitaka e-pošte.

    5 savjeta za besplatan marketing na Linkeidnu

  Kako izgleda korištenje usluga DaoFile i Ex Load-a?

  Postoje dva pravca upotrebe ovih platformi, što je svakako prednost. One omogućavaju dvosmjernu razmjenu datoteka između vas i vaših kolega, dakle možete vršiti download fajlova koji su vama poslani, ili možete sami uploadovati i poslati datoteke prema vašim klijentima, kolegama i prijateljima.

  Prenos datoteka

  Glavna prednost DaoFile.com, u odnosu na druge slične usluge kao što je Dropbox je što DaoFile ne zahtijeva od vas registraciju naloga da biste ga koristili.

  Kada se pitate koje korake prolazite kako biste koristili ili prenijeli datoteke pomoću DaoFile-a, odgovor će vas iznenaditi. Proces je brz i jednostavan, a sve što trebate jeste:

  • posjetiti njegovu službenu stranicu,
  • kliknuti na dugme Pregledaj i
  • odabrati datoteku koju želite prenijeti

  Korištenje premium računa nudi vam napredne opcije, obzirom da za njega placate naknadu. Jedna od njih je mogućnost preuzimanja 31 GB datoteka za 3 dana umjesto 1 GB za 3 dana.

  Upload na DaoFile

  Kada vi šaljete datoteke koristeći DaoFile, odaberite opciju za kreiranje linka i ispunite odjeljak za personaliziranu poruku za primatelja datoteka.

  Ukoliko odaberete opciju e-pošte, morat ćete unijeti svoju e-mail adresu i adresu osobe koja će je primiti . Kada sve završite i odaberete datoteku za dijeljenje, samo pritisnite dugme za prenos da biste nastavili sa slanjem.

  Upoznajte Daofile I Ex Load Platforme Za Slanje Datoteka
  DaoFile

  Ex Load

  Nešto slično nudi i Ex Load – ako ste pronašli sam link za preuzimanje datoteke Ex Load na Internetu, nekoliko ste klikova do nje.

    Nova vrsta JYSK ambalaže zamijeniće 27 miliona plastičnih vrećica godišnje

  Da biste preuzeli datoteke iz Ex Load-a, datotekama pristupate koristeći jedinstvene URL-ove koje je poslala osoba koja je datoteke uploadovala. Klikom na URL pred vama se pojavljuje dugme ”Create download link” ( engl. stvori vezu za preuzimanje).

  Obzirom da obe ove platforme nude opcije premium računa, podrazumijeva se da korištenje platforme bez njega ima nešto slabije performanse.

  U ovom slučaju ako nemate premium račun pri Ex Load-u, pričekat ćete dok se generira vaš link za preuzimanje i zatim unijeti captcha tekst. Nakon toga klikom na link za preuzimanje željena datoteka je spremljena na vaš računar.

  Sigurnost privatnosti podataka

  Svima nam je izuzetno važna privatnost kada razmjenjujemo osjetljive poslovne ili privatne sadržaje, zbog čega Ex Load garantuje da datoteke koje prenesete putem ove platforme nisu javno dostupne i samo ih vi možete preuzeti. Niko ne može pristupiti vašim datotekama na izuzetno sigurnim Ex Load serverima bez vašeg odobrenja.

  Zašto birati cloud platforme poput DeoFile i Ex Load-a?

  U vremenu kada su fizički serveri bili norma, Svi smo se susretali sa glavnim problemom nedovoljno velikog prostora za pohranu. Jedina rješenja kada biste dosegli ograničenje prostora za pohranu na hardveru, bila su

  • izbrisati datoteke (privremeno rješenje) ili
  • kupiti drugi hardver (skupo rješenje).

  Pomoću cloud pohrane moguće je ugovoriti/kupiti više prostora ako udarimo o zid ograničenja i proširimo ga odmah jednostavno i brzo. Upravljanje datotekama na cloud-u praktičnije je i manje komplikovano nego na hardveru. Digitalni dokumenti čine procese agilnijima jer se sve faze izvode iz jednog mrežnog sistema. Ovi dokumenti mogu biti elektronički potpisani uz sigurnost, integritet i usklađenost.

    Kako definisati investicije ?!

  Suprotno tome, kompanije koje koriste uslugu skladištenja podataka na cloud platfromama poput DaoFile i Ex Load, učinkovitije su jer više ne trebaju nepotrebno ulagati u fizički prostor za skladištenje dokumentacije i ne troši se vrijeme na njhovo traženje – internetska pretraga donosi trenutne rezultate.

  Mobilnost nije novi koncept i znači da dokumentima možete pristupiti 24 sata dnevno putem internetske veze, što je svakako prednost ovih platformi. Na taj je način čuvanje dokumenata na cloud-u od suštinske je važnosti za razne vrste preduzeća, jer je to ključno za smanjenje troškova, povećanje agilnosti rutinskih operacija i osiguravanje zaštite datoteka.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Supported by TNT Grupacija
  Una
  Unahttps://poslovnisvijet.ba
  Una je prava dušica. Voli modu, pazi na zdravlje. Često piše o zdravoj ishrani i sportskom načinu života. Prati edukativne, zanimljive i zabavne teme.
  Supported by TNT Grupacija spot_img

  DRUGI UPRAVO ČITAJU